Juridisk rådgivning og vejledning for studerende

Som studiemedlem af IDA kan du få juridisk rådgivning og vejledning af vores konsulenter.

IDA vil gerne være din tætte allierede. Vi kender nemlig arbejdsmarkedet, og vi ved, hvilke forhold du skal være særlig opmærksom på. Derfor kan det være en god idé at tage vores konsulenter med på råd, inden du indgår en aftale med din kommende arbejdsgiver.

Eksempelvis vil det altid være en god idé at få os til at læse din ansættelseskontrakt igennem, inden du sætter din underskrift. Du kan også ringe til os og få gratis rådgivning omkring dine overenskomstforhold, opsigelse, retten til ferie, løn under sygdom, orlov, hvilken løn du kan forvente og meget mere.

Få styr på dine rettigheder

Vi kan hjælpe dig med at få styr på dine rettigheder, hvis du skulle havne i en uvant situation, hvor du har brug for kompetent vejledning til, hvordan du skal forholde dig. Det kan fx være, at du skal på barsel, det kan være manglende udbetaling af løn, eller du kunne være så uheldig at blive fyret.

Er du blevet urimeligt behandlet, er vi selvfølgelig også villige til at gå ind i sagen med de midler, vi har til rådighed. Er dit job ikke studierelevant, arbejder du eksempelvis på en café, er IDA ikke en overenskomstpart, og vi har derfor begrænsede muligheder for at påtale brud på overenskomsten. Vi vil naturligvis stå bag dig med råd og vejledning. IDA fører ikke retssager for studentermedlemmer. I helt særlige tilfælde, hvor en tvist efter IDAs opfattelse har særdeles indgribende betydning for studentermedlemmets velfærd eller er af principiel karakter, kan IDA dog beslutte at indlede eller indtræde i en retssag for studentermedlemmet.

IDA har udarbejdet en FAQ med nogle af de generelle ansættelsesretlige spørgsmål som bliver stillet.

Juridisk rådgivning for studerende: Studiemedlemmer kan få gode råd om arbejdslivet (01:36)

Kickstart din karriere

3 måneder før du afslutter din uddannelse, står IDAs konsulenter også klar til at hjælpe dig i gang med din karriere. Det har ofte vist sig at være rigtig gavnligt at få os til at kigge dit CV og din jobansøgning igennem, ligesom vi også er parate til at hjælpe dig med sparring, tips og tricks, hvis du eksempelvis står over for en jobsamtale eller en lønforhandling.

Oplever du stresssymptomer i forbindelse med dit studiejob, har du også mulighed for at få hjælp af vores erhvervspsykologer, og går du og tænker på at tage et praktikophold til udlandet, er du også meget velkommen til at ringe til os, ligesom vi har mulighed for at sende dig videre til vores globale team, som står klar til at assistere dig med de udfordringer og spørgsmål, du har.

Kort sagt står vi klar til at hjælpe dig, så du kan få den bedste studietid og den bedste start på din kommende karriere.

  • Kontakt studierådgivningen

    Du kan ringe til vores hotline på 33 18 48 40, mandag-torsdag, mellem 13.00 - 20.00.

    Uden for vores åbningstid kan du kontakte os via denne kontaktformular.
    Her kan du også uploade fx din ansættelseskontrakt og/eller andre vigtige dokumenter, som er relevante i forhold til den situation du er i.

    Vi bestræber os på at kontakte dig indenfor de næstkommende hverdage.