Nye kompetencer for nyankommne ingeniører med flygtningebaggrund

Professional Engineering Academy er en målrettet indsats for ingeniører, it-professionelle og naturvidenskabelige kandidater med flygtningebaggrund, som søger arbejde i Danmark.

Akademiet er et 16 ugers kompetenceforløb for ingeniører, it-professionelle og naturvidenskabelige kandidater med flygtningebaggrund. Kandidaterne bliver nøje udvalgt på baggrund af ansøgning og samtaler og kan være bosat over hele landet. Det er gratis for kandidaterne at deltage. Der er konkret 3 elementer:

  • Undervisning i det danske arbejdsmarked, arbejdskultur, jobsøgning - og ansøgningsproces i en dansk ingeniørfaglig kontekst.
  • 12 ugers virksomhedspraktik  i en af vores mange partnervirksomheder, hvilket er med til at styrke kandidaternes relation til det danske arbejdsmarked inden for deres fagområde. 
  • Et 6 måneders mentorforløb, hvor hver kandidat matches med en lokal mentor med samme faglige baggrund. 

27 kandidater har været tilknyttet relevante virksomheder i løbet af de 2 første forløb, bl.a. i forløb hos DONG, Grundfos, NIRAS og Oticon. 

Vi er altid interesseret i at høre fra interesserede virksomheder eller IDA-medlemmer, som ønsker at støtte en nyankommen fremtidig medarbejder og kollega. 

Læs mere om programmet og hvordan du kan tage del i det (på engelsk): Professional Engineering Academy

Du er også mere end velkommen til at kontakte projektleder Jakob Gradel - jgr@ida.dk - for yderligere information.