Nye kompetencer for nyankommne ingeniører med flygtningebaggrund

Professional Engineering Academy er en målrettet indsats for ingeniører med flygtningebaggrund, som søger arbejde i Danmark.

Danmark har i de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel efter arbejdskraft inden for det teknologiske og naturvidenskabelige område. Denne arbejdskraft er af afgørende betydning for Danmarks fortsatte vækst og globale konkurrenceevne.

Samtidig ankommer der i disse år en betragtelig gruppe højtuddannede flygtninge, som udgør en hidtil uforløst pulje af højt kvalificeret arbejdskraft.

IDA lancerer derfor en målrettet kompetenceopbyggende indsats med funding fra Industriens Fond. 

Om Programmet

Professional Engineering Academy er et målrettet forløb for ingeniører med flygtningebaggrund, som gennem kompetenceløft, et mentorprogram og et praktikforløb bliver klædt på til at indtræde på det danske arbejdsmarked. Helt konkret består programmet af følgende fire elementer:

  • Et kompetenceprogram, herunder engelskundervisning, relevant træning og efteruddannelse, hjælp til CV og ansøgning og en introduktion til den danske kultur
  • Et mentorprogram, som matcher hver kandidat med en personlig karrierementor fra IDAs netværk
  • Netværk, blandt andet gennem et praktikforløb i en dansk virksomhed samt virksomhedsbesøg og andre netværksmuligheder
  • Socialt fællesskab drevet af frivillige kræfter, der introducerer kandidaten til de mere sociale og kulturelle elementer i det danske samfund

IDA leder lige nu efter frivillige og karrierementorer til initiativet og modtager med glæde henvendelser. Du kan læse mere om, hvad de vil sige at være frivillig og mentor nedenfor.

Frivillig - infoark

Karrierementor - inforark

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte projektleder Jakob Gradel på mail jgr@ida.dk.

Læs mere om programmet og hvordan du kan tage del i det her: Professional Engineering Academy