Presserådgiver for ”teknologiens stemme”

IDA søger en presserådgiver, der har netværk og evner til at opfylde vores ambition om at fylde endnu mere i den offentlige debat.

Ny teknologi og naturvidenskabelig viden bliver en stadigt mere integreret del af dansk produktion, den offentlige sektor og hverdagslivet for danskerne.

Vi har derfor brug for en presserådgiver, som har blik for ”teknologihistorier”, og som kan formidle, hvordan teknologien forventes at forandre verden omkring os, hvad enten det er kunstig intelligens, robotter, droner, selvkørende biler eller noget helt femte. En forstærket teknologidebat er første skridt til, at politikerne kan udvise rettidig omhu, fx inden for uddannelse, forskning og hele diskussionen om industri 4.0 inden for erhvervspolitikken.

Vi leder efter en rådgiver, der både kan spotte, udvikle og sælge historier til de klassiske medier, dvs. aviser, elektroniske medier og læserbreve. Men vi vil også fortælle fængende på sociale medier og formidle teknologi i atypiske medier som hobbymedier, bløde tv-formater og temasektioner i aviser og radio.

Du formår at oversætte ofte kompliceret stof som teknologi, højt specialiseret viden, forskning og forhold på arbejdsmarkedet til historier, der møder mediernes nyhedskriterier. Du er politisk interesseret og følger med i den offentlige debat, som du formår at aflæse, og derfra komme med ideer til, hvor IDAs dagsorden passer ind. Det er en fordel, men ikke et krav, at du har viden og journalistisk netværk inden for teknologiområdet. Du må påregne, at presseopgaven nogle gange omhandler andre emner end teknologi, da afdelingens medarbejdere dækker hinanden ind.

Pressearbejdet kan undertiden betyde, at telefonen ringer uden for normal arbejdstid, eller at de sidste løse ender skal bindes sammen i sidste øjeblik, når mediet står med behovet. Du skal derfor være fleksibel, men vi lægger vægt på, at det skal være muligt at have et velfungerende familieliv ved siden af arbejdet. Vi lægger også vægt på, at det skal være sjovt og udviklende at gå på arbejde.

Du bliver en del af en dynamisk afdeling, som består af fire presserådgivere, fire analysemedarbejdere, fire politiske konsulenter samt ca. tre studenter og en afdelingschef. En af presserådgiverne arbejder med at aktivere såkaldt ”tekniske talsmænd” blandt IDAs talentfulde medlemmer og vil derfor blive en nær samarbejdspartner til dig.

Du får høj indflydelse på din arbejdsdag, lige fra idefasen til den sidste opfølgning. Vi arbejder ”fri af tid og sted”, det vil sige vi sammen skal opnå ambitiøse mål, men ikke altid fra kontoret.

IDA tilbyder en konkurrencedygtig lønpakke med flextid og ansættelse efter overenskomst med AC-klubben i IDA.

Om os
Du bliver ansat i afdelingen for ”Politik og presse”. Afdelingen står for rådgivning i forbindelse med politikudvikling, generering af ny viden gennem analyser samt pressearbejde. Afdelingen er oprettet som en stabsfunktion forankret under den administrerende direktør.
IDA er en politisk organisation, hvor bestyrelsesformand Thomas Damkjær Petersen arbejder fuld tid. Vi bor i et moderne hus på havnefronten med storrumskontorer, men med nogen mulighed for at fordybe sig i stilleafdelinger, når opgaven kræver det.

IDAs hovedbestyrelse og repræsentantskab har udarbejdet IDA VISION 2020, som kan rekvireres i IDA hos Inger Helweg, e-mail: ih@ida.dk.

Har du spørgsmål omkring jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Søren Lauridsen på 30 63 77 23.

IDA opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Ansøgning og CV sendes mærket ”Presserådgiver IDA” til Hr-stillinger@ida.dk senest 5. december 2016 kl. 12.00.

Ansættelsessamtaler holdes uge 49/50 med henblik på ansættelse snarest muligt.

IDA er Danmarks største interesseorganisation og fagforening for teknisk og naturvidenskabeligt uddannede akademikere. Vi har mere end 105.000 medlemmer, heraf er 30.000 studiemedlemmer, og vi varetager både ansattes, lederes, selvstændiges og studerendes interesser inden for løn og ansættelse, arbejdsmarked, erhvervspolitik, kompetence, karriere og uddannelse, arbejdsmiljø, teknologi og forskning. IDA har 170 ansatte og kontorer i København, Odense, Aarhus og Aalborg.