Science Cup finalen 2015-2016

Den store finale i IDA Science Cup 2016 nærmer sig. De 10 finalister har alle fundet på nogle særdeles innovative projekter. Det faglige niveau er utrolig højt. 11. maj bliver det afgjort, hvem der løber med 1.-pladsen og studieturen til München.

Hvad skal der ske

10 dygtige grupper har kvalificeret sig til finalen via de regionale finaler. De er i fuld gang med at arbejde videre med deres projekter, inden de skal aflevere dem igen. Alt skal stå helt skarp, når de 5 finaledommere skal læse dem. Deltagerne har også mulighed for at bygge eller forbedre deres prototyper. Allerede inden finalen er kampen om 1.-pladsen stor. Niveauet og ambitionerne er højere end aldrig før.

Finalen er onsdag 11. maj kl. 9.00

hos

Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod brygge 31-33
1780 København V

Hent programmet for finalen

Deltagerne

Finalisterne har tænkt kreativt og ud af boksen. Der er alt fra droner til sensorer, der kan sige, hvornår der skal skiftes ble.

De 10 finaleprojekter er

 • Whistleblower
  En App, der via et alarmsystem skal hjælpe dyreejere, så de ikke glemmer deres kæledyr i en varm bil.
 • CleverMarks 
  Termokromiske vejstriber, der skifter farve afhængig af temperaturen. Dette skal hjælpe bilister til at være mere opmærksomme på frostglatte og våde veje.
 • Det strømgenerende tastatur 
  Et genopladeligt tastatur, der vha. Piezo elektroniske krystaller genererer strøm, når der tastes.
 • Safty Tire
  Et dæk, der skifter farve til rød, når det er slidt. På den måde kan brugeren af bilen og folk omkring se, at det er tid til at få skiftet dæk.
 • EasyWake 
  Et armbånd med indbygget vækkeur og vibrator, sådan at hørehæmmede kan få en forbedret livskvalitet.
 • Flextrimmeren
  En hjælp til butiksassistenter, så det er mere effektivt at få varerne til at stå pænt på hylderne. På den måde er butikken præsentabel, når der kommer kunder.
 • Juvo 
  En sensor til ældre mennesker, som lider af inkontinens. Opfindelsen hjælper til at effektivisere plejepersonalets rutiner - og måske vigtigst af alt øge livskvaliteten for brugeren af produktet. 
 • Tørstof 
   Et projekt, der handler om at bruge mikrobølger til at effektivisere tørstofprocenten i biomasse.
 • The Airless Wheel 
  Et cykeldæk, der ikke kan punktere, fordi der intet luft er. Dækket er lavet af hårdt gummi, der er formet i bølger. Det betyder, at dækket er modstandsdygtigt, men samtidig behageligt at køre på.
 • Cor Volans 
  En drone, der hurtigt og effektivt kan flyve ud med en hjertestarter, når uheldet er ude. Ideen er med til at revolutionere nuværende metoder til redningsopgaver.

Præmierne

Udover at vinde æren og titlen, som årets vinder af Science Cup 2016, er der også store præmier på spil. Førstepladsen er en studietur til München. Vinderne kan bl.a. forvente at komme på besøg hos store naturvidenskabelige virksomheder, hvor man normalt ikke kan komme ind.

Anden præmien er en iPad Air til hver af gruppens medlemmer, og tredjepladsen er en iPad Mini til hver af gruppens medlemmer. Ud over 1., 2. og 3. pladsen er der også to special priser.

 • The international Prize sponseret af UL International
 • Ellehammerprisen sponseret af Ellehammerfonden

Steve Margis fra UL International i USA overværer finalen for at udvælge og kåre den idé, der har det største internationale potentiale - vinderen af The international Prize.