Studiejob eller praktik? Få hjælp til din ansøgning og CV

Nu kan du få hjælp af IDAs karrierekonsulenter til at få pudset dit CV og din jobansøgning af, og når du kommer videre til jobsamtalen, står IDA selvfølgelig også klar med rådgivning.

Fra 1. februar 2016 kan IDAs studiemedlemmer, som noget nyt, få rådgivning i forhold til jobmarkedet:

"Det handler om, at vi meget tidligt i vores studerendes medlemskab kan tilbyde nogle gode ydelser, og at vi gerne vil hjælpe vores studiemedlemmer med at komme godt ud på arbejdsmarkedet," fortæller Marina Storgaard, Karrierechef hos IDA. Derfor kan du nu, som studiemedlem af IDA, sende dit CV og din jobansøgning ind til IDA.

"Det kan godt være rigtig svært at fortælle, og ikke mindst få skrevet ned, hvad det er, man egentlig kan tilbyde en virksomhed, og hvorfor man er motiveret for at ansøge en stilling, og det kan vi hjælpe med" fortæller hun.

Der er også forskel på, om det er et praktikforløb eller et studiejob, som du ansøger:

"Et praktikforløb er i højere grad et læringsforløb, end et studiejob for eksempel er. Derfor er det vigtigt, at du, i din ansøgning, også gør klart, hvad du kunne tænke dig at få ud af praktikken".

I IDA Karriererådgivning læser de hver dag en hel masse ansøgninger igennem, så de har set lidt af hvert, fortæller Marina Storgaard.

Bliv studiemedlem og få masser af fordele. Det første år er gratis

"Der er mange ting, du kan gøre for at hjælpe arbejdsgiveren til at få det bedste indtryk af dig som kandidat. Vi ved, hvad der virker. Både af praktisk erfaring, men også ud fra forskellige undersøgelser ved vi, hvordan arbejdsgivere læser en ansøgning, og hvad de kigger efter."

Et godt råd er, at din ansøgning og CV er struktureret og logisk opbygget:

"Det at skrive en god ansøgning og et godt CV sidder ikke på rygraden hos ret mange, og derfor er det altså en god ide at sende det ind til os," fortæller hun.

En god indgang til arbejdsmarkedet
Et godt studiejob eller den rigtige praktikplads kan have stor betydning for ens videre karriereforløb. Det handler selvfølgelig først og fremmest om at få bragt din teori ud i praksis, men derudover så er det selvfølgelig en klar fordel, at du samtidig får prøvet kræfter af med arbejdslivet, fortæller Marina Storgaard:

"Vi ser, at rigtig mange begynder deres karriere der, hvor de har arbejdet som studentermedhjælper. Ligesom hvis man er en god praktikant, kan man måske blive hængende i virksomheden, eller give et netværk der kan anbefale en til et job udenfor virksomheden, og derfor kan en praktikplads eller et studiejob være rigtig afgørende for ens videre forløb og en rigtig god indgang til arbejdsmarkedet".

Skulle din ansøgning få dig kaldt til en jobsamtale, står IDAs konsulenter også klar til at hjælpe dig.

Bliv medlem af IDA og få masser studiefordele. Det første studieår er gratis.

"Det er meget vigtigt, at du er godt forberedt, når du ankommer til en jobsamtale, og her kan vi hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal have med, og hvilke type spørgsmål du gerne skal have tænkt over inden, du ankommer til virksomheden," fortæller Marina Storgaard og understreger, at IDAs Karriererådgivning står klar til at hjælpe med ansøgninger og CV både til studierelevante stillinger, men selvfølgelig også hvis du eksempelvis søger job hos den lokale købmand eller café.

 

3 tips & tricks til din ansøgningTænk på modtageren af din ansøgning (00:40)

 • Kontakt IDA Karriererådgivning

  Vi sidder klar alle hverdage mellem 12.00 - 16.00.

  Du kontakter os via denne kontaktformular.
  Det er også via kontaktformularen, du skal uploade CV og ansøgning.

 • Vigtigt at vide

  For at kunne hjælpe dig bedst muligt, skal du, inden du kontakter IDA karriererådgivning, have skrevet din jobansøgning og udfærdiget dit CV.

  Du skal have gjort dit forarbejde. Det vil sige, at du på forhånd skal undersøge grundigt, hvad det er for en slags virksomhed, du søger en stilling hos

 • 4 gode råd til dit CV

  • Husk at dit CV skal sendes i pdf-format.
  • Sørg for at gøre CV’et så indbydende, overskueligt og letlæseligt som muligt – og det bør max fylde 2 sider.
  • Få én til at læse igennem for korrektur.
  • Husk at fremhæve det relevante og tage udgangspunkt i den specifikke virksomhed.