Studiejob eller praktik? Få hjælp til din ansøgning og CV

Vidste du, at du kan få hjælp af IDAs karrierekonsulenter til at komme bedst muligt i gang med karrieren? Vi hjælper med alle dele af jobsøgningen. 

Et godt studiejob eller den rigtige praktikplads kan have stor betydning for dit videre karriereforløb. Du får afprøvet at få omsat din teori til praksis, men derudover er det selvfølgelig en klar fordel, at du får prøvet kræfter med arbejdslivet. Derfor tilbyder IDA dig allerede som studiemedlem støtte i jobsøgningsprocessen for at sikre dig, den bedst mulige start på arbejdsmarkedet.

Vi ved, at mange studerende har udfordringer med at præsentere, hvad det er, man egentlig kan tilbyde en virksomhed, og hvorfor man er motiveret for at ansøge en specifik stilling. Det kan vi hjælpe med at afdække gennem en telefonsamtale, hvor vi sammen finder ud af, hvordan du præsenterer dig selv bedst muligt for virksomheden samt hvordan dit materiale kan afspejle dette. Vores dygtige karrierekonsulenter tilpasser rådgivningen til netop dig. De kender markedet og ved, at der fx er forskel på at søge et praktikforløb eller et studiejob. Dette gør de dels gennem praktisk erfaring, da de har haft en hel masse CV’er og ansøgninger igennem før, men også baseret på forskellige undersøgelser, som blandt andet fortæller hvordan arbejdsgivere læser en ansøgning, og hvad de kigger efter.

"Mange har svært ved at skrive en god ansøgning og et godt CV. Derfor kan det være en god ide at henvende sig til IDA for at sørge for, at dit materiale afspejler din optimale profil i forhold til virksomheden. Når du bliver indkaldt til en jobsamtale er det også vigtigt, at du er godt forberedt. Her kan vi hjælpe dig med at finde ud af, hvordan det foregår, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke type spørgsmål du gerne skal have tænkt over inden, du ankommer til virksomheden” fortæller juniorkarrierekonsulent Kathrine Gleerup.

Bliv studiemedlem og få masser af fordele. Det første år er gratis

Som udgangspunkt vil vi gerne have, at du selv har lavet et udkast til CV og ansøgning. Dette kan du nemt opbygge gennem vores nye værktøj, CV-assistenten. CV-assistenten kan også bruges som hjælp til at finpudse dit CV, da den hjælper dig med CV’ets struktur, layout og indhold gennem råd fra vores karriererådgivere. Efterfølgende står vi selvfølgelig gerne klar til at få pudset dit CV og din jobansøgning af, og når du kommer videre til jobsamtalen, står IDA selvfølgelig også klar med rådgivning.

Prøv CV-assistenten her

Mange nyuddannede begynder deres karriere der, hvor de har arbejdet som studentermedhjælper. IDA ser også, at gode praktikanter bliver i virksomheden, eller kan bruge sit nye netværk til at finde job uden for virksomheden. Derfor kan en praktikplads eller et studiejob være en rigtig god indgang til arbejdsmarkedet og afgørende for ens videre forløb. Derfor står IDA Karriererådgivning selvfølgelig klar til at hjælpe i denne proces og med alle spørgsmål du kan have.

Bliv medlem af IDA og få masser studiefordele. Det første studieår er gratis.

Hvis det lyder som noget, du kunne få glæde af kan du kontakte os via kontaktformularen her

3 tips & tricks til din ansøgningTænk på modtageren af din ansøgning (00:40)

 • Kontakt IDA Karriererådgivning

  Vi sidder klar alle hverdage mellem 12.00 - 16.00.

  Du kontakter os via denne kontaktformular.
  Det er også via kontaktformularen, du skal uploade CV og ansøgning.

 • Vigtigt at vide

  For at kunne hjælpe dig bedst muligt, skal du, inden du kontakter IDA karriererådgivning, have skrevet din jobansøgning og udfærdiget dit CV.

  Du skal have gjort dit forarbejde. Det vil sige, at du på forhånd skal undersøge grundigt, hvad det er for en slags virksomhed, du søger en stilling hos

 • 4 gode råd til dit CV

  • Husk at dit CV skal sendes i pdf-format.
  • Sørg for at gøre CV’et så indbydende, overskueligt og letlæseligt som muligt – og det bør max fylde 2 sider.
  • Få én til at læse igennem for korrektur.
  • Husk at fremhæve det relevante og tage udgangspunkt i den specifikke virksomhed.