Emneside

Professional Engineering Academy

Med støtte fra Industrien Fond lancerede IDA I 2016 Professional Engineering Academy (PEA). Det skete i samarbejde med Plastindustrien, Dansk Erhverv og Dansk Industri. Formålet med pilotprojektet var at lave et integrationsprogram for at lette adgangen til det danske arbejdsmarked for ingeniører med flygtningebaggrund.

PEA har gennem snart 3 forløb assisteret sammenlagt 49 topmotiverede kandidater med baggrunde som ingeniører, it-professionelle og naturvidenskabelige. Kandidaterne, som kommer fra Syrien, Eritrea, Iran, Irak og Somalia, har gennemgået et 16 ugers kompetenceafklaringsforløb, som bl.a. indeholdt:

  • Kompetenceafklaring og undervisning i dansk arbejdskultur, det danske arbejdsmarked, projektledelse samt jobsøgnings- og præsentationsteknikker – alt sammen i ingeniørfaglig kontekst.
  • En fagrelevant virksomhedspraktik i en af vores mange partnervirksomheder, som fx Dong, DHI Group, Niras, Oticon, Insatech.
  • Et karrierementorforløb i 6 måneder hvor hver kandidat er blevet matchet med en lokal og faglig frivillig mentor blandt IDAs medlemmer.

PEA har samarbejdet med mere end 30 kommuner og 25 virksomheder, undervisningen er blevet foretaget af interne - såvel som eksterne undervisere med ekspertise og erfaring i målgruppen og mentorforløbene er blevet til i samarbejde med Foreningen Nydanskers erhvervsmentorkorps.

Det tredje og sidste hold kandidater afslutter akademiet i slutningen af 2017, hvorefter hele indsatsen vil blive evalueret i samarbejde med LG Insight.

Der er desuden stadigvæk mulighed for at få en af vores topmotiverede kandidater i virksomhedspraktik – klik på bokssen ”Ingeniører med flygtningebaggrund i praktik” herunder.