Arrangement

Adfærdspsykologi i øjenhøjde

- hvordan kan du transformere viden om menneskets adfærd til din fordel?

Torsdag d. 13. oktober 2016

Kl. 15:00 - 20:00

Gratis

 

Beskrivelse

DETTE KURSUS ER KUN FOR TILLIDSVALGTE


På kurset vil du få indsigt i nye buzzword som fx nudging, priming og framing, samt at få metoder, så du kan overføre den viden til egen TR-dagligdag.

Udbytte

Du får indsigt i vigtige begreber inden for adfærdspsykologien og bliver introduceret til centrale adfærdspsykologiske forsøg. Med dette udgangspunkt og med deltagernes udfordringer, vil vi sammen finde veje, som kan ændre dine, medlemmers og kollegers adfærd – måske uden nogle selv er opmærksomme på ændringen.

Indhold

Der er talrige eksempler på at ord ikke nødvendigvis føre til handling – hverken når det gælder at kvitte smøgerne, stryge smørret eller træde løbeskoen i stykker. På kurset introduceres centrale adfærdspsykologiske forsøg, som illustrerer at mennesker ikke altid handler, som der bliver foreskrevet. Med udgangspunkt i disse introduktioner, tager vi udgangspunkt i deltagernes egen TR-hverdag og TR-udfordringer og sammen finder vi mulige tiltag, som ville kunne ændre folks adfærd. Derudover kan vi ikke komme uden om den etiske diskussion – hvad kan du/ vi tillade os? Hvor går grænsen?

På kurset tager vi udgangspunkt i adfærdspsykologen og Nobelprismodtager Kahnemans bog 'At tænke hurtigt og langsomt’ og i menneskets to bevidsthedssystemer.

·         Introduktion til adfærdspsykologi, nudging og Kahneman

·         Ideudvikling på deltagerudfordringer

·         Fra ide til handling i en TR-hverdag


Undervisningsform

Kurset er meget aktivitetsbaseret, og der veksles mellem korte oplæg, dialog og øvelser.

Underviser

Signe Bonnén har selv i en lang årrække været TR og været næstformand i SU. Signe er indehaver af Artefakt kommunikation, partner i pick a picture og Talerakademiet. Signe blev i 1993 uddannet cand.comm. og er beskikket censor på RUC. Tidligere har Signe været ansat som kommunikationsansvarlig i flere organisationer, senest i Økonomistyrelsen hvor hun var kommunikationschef. Lige nu arbejder hun primært med at implementere kommunikationsforandringer i organisationer.

Læs mere på www.artefaktkommunikation.dk, www.pickapicture.dk www.talerakademiet.dk


Vær opmærksom på, at ved udeblivelse uden afbud opkræves et no-show gebyr på 200,00 kr.

 

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Torsdag d. 13. oktober 2016

Kl. 15:00 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

22. september 2016 - kl. 23:59


Antal pladser

17


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

316849


Arrangør

UPT, Tillidsrepræsentantuddannelsen (TRU)