Arrangement

Æbelholt Klostermarked

Kom i rigtig middelalderstemning

Lørdag d. 13. juni 2015

Kl. 09:45 - 17:00

Gratis

 

Beskrivelse

Hvert år fejres Sankt Vilhelms helgenkåring med et marked. Det skete i året 1224, og medførte i samtiden og fremtiden at mange fra ind og udland valfartede til den Hellige Vilhelms kloster i Æbelholt, særligt omkring den 16. juni, hans festdag. Æbelholt blev et vigtigt mål i Norden for pilgrimsrejsende, hvor i særdeleshed mange syge søgte hen i håb om helbredelse ved den hellige Sct. Vilhelms grav. Søgningen mod klosteret udviklede sig til et kæmpestort og livligt marked – som museet hvert år i juni genopliver for en enkelt weekend.

Markedspladsen summer af middelalderstemning omkring boderne, med håndarbejde, smykker, ildsmed - og mad og drikkelse hentet lige ud af den farverige middelalder.

Godtøl, mjød, most, krydrede pølser, velsignet brød, sild og pandekager. Markedet byder endvidere på middelaldermusik, sang, dans, gøgl, falkoneropvisning, riddere og bueskydning.

Desuden byder markedet på ridderheste med ponyridning for børn, arbejdende ikonmaler, frimurer og masser af middelalderhistorie samt opvisninger, lege, arbejdende værksteder og rundvisninger på ruinen, på museet og i klosterhaven er der programsat en omvisning med omtale af havens lægeurter.

Kom i rigtig middelalderstemning og nyd den livlige - men også meget hyggelige og intime - atmosfære på Klostermarkedet – og lad endelig børnene lave uldbolde, male sværd, skjolde og smykkeskrin, skyde med bue, hugge i sten, dyste i ridderringen eller tage sig en tur på riddernes opstaldede islænderheste.

Markedet er velegnet til børn og voksne og ligger tilbagetrukket fra vejen.

Velkommen til årets Klostermarked i Æbelholt

Adgangen omfatter aktiviteter og adgang til Klostermuseet. 

Billetter udleveres ved indgangen i det anførte tidsrum.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Æbelholt Kloster

Udstillingshallen


Hvornår

Lørdag d. 13. juni 2015

Kl. 09:45 - 17:00


Pris

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

09. juni 2015 - kl. 14:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

14


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Børn op til 18 år

0 kr.

Arrangementsnr.

314713


Arrangør

Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Nordsjælland