Arrangement

AFLYST: Mineralske råstoffer - med fokus på Grønland

Udviklingen i et samfund har altid været betinget af adgangen til mineralske råstoffer. Forbruget afspejler den teknologiske udvikling; tendensen er klar: Jo mere højteknologisk samfundet bliver, jo flere forskellige grundstoffer anvender vi.

Aalborg

Mandag d. 18. november 2013

Kl. 17:00 - 21:00

Gratis

 

Beskrivelse

Udviklingen i et samfund har til alle tider været betinget af adgangen til mineralske råstoffer.

Råstofforbruget afspejler den teknologiske udvikling, og tendensen er klar: Jo mere højteknologisk samfundet bliver, des flere forskellige grundstoffer anvender vi – og de kommer alle fra mineraler.

Nogle af dem er kritiske for at producere og videreudvikle moderne kommunikationsudstyr (mobiltelefoner, TV, computere m.m.) og til grøn teknologi (vindmøller, spareparer, elbiler m.m.); dette gælder i særlig grad de sjældne jordarters metaller – men kan på sigt også være metaller som jern og kobber, som er forudsætning for opbygning af økonomierne i nogle af de nye økonomier (BRIK–lande). Men først skal råstofferne findes. Det forudsætter, at den geologiske forståelse til stadighed udvikles, så der etableres arbejdshypoteser for mineralefterforskningen, lige som efterforskningsmetoderne skal udvikles. I forelæsningen vil disse problemstillinger blive diskuteret både i et kort - og et lidt længere tidsperspektiv. Bo Møller Nielsen vil lægge ud med en orientering om råstofgeologi og metoder, og Per Kalvig vil efterfølgende give et overblik over nogle af de udfordringer, som vi som samfund står overfor.

IDA er vært ved en sandwich, frugt, vand samt kaffe/the

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Aalborg - 4. sal

Vestre Havnepromenade 1B, 4.sal

9000 Aalborg

4.sal


Hvornår

Mandag d. 18. november 2013

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

11. november 2013 - kl. 01:00


Antal pladser

72


Ledige pladser

64


Arrangementsnr.

308181


Arrangør

IDA Nord


Medarrangører

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord