Arrangement

AFLYST - The Blazing World

Arrangementet er AFLYST (Opd. 8.1.2015) Mungo Park har som det første teater i verden fået rettighederne til at dramatisere Siri Hustvedts internationale succesroman The Blazing World. Verdenspremieren er på Aveny-T i København.

Frederiksberg C

Onsdag d. 06. maj 2015

Kl. 17:30 - 22:30

Fra 400 kr.

 

Beskrivelse

AFLYST (Opd. 8.1.2015)

 

The Blazing World i Aveny-T

Mungo Park har som det første teater i verden fået rettighederne til at dramatisere Siri Hustvedts internationale succesroman The Blazing World. Verdenspremieren er på Aveny-T i København til foråret.

Siri Hustvedts nyeste roman udkom på dansk i maj 2014 under titlen Den Flammende Verden. Mungo Park gik umiddelbart i dialog med den norsk/amerikanske forfatter og hendes mangeårige danske forlægger og redaktør Per Kofod.
Siri Hustvedt udtaler i forbindelse med aftalen: ”Jeg er vild med teatrets muligheder for at genopfinde litteraturen, og The Blazing World kommer uden tvivl til at være en udfordring.”

Mungo Park har tidligere dramatiseret værker som fagbogen Kvinde kend din krop, Søren Kierkegaards Forførerens Dagbog og Helle Helles Dette burde skrives i nutid. Men det er første gang, at teatret fra Allerød skal prøve kræfter med en helt ny verdenssucces.

”At dramatisere et materiale, der både er rigt, internationalt og nyt, det er en stor opgave. Vi går til arbejdet med ydmyghed og kampgejst,” siger Mungo Parks direktør Martin Lyngbo.

Det bliver den Reumertvindende instruktør Anders Lundorph, som skal sætte The Blazing World på scenen. Fra Mungo Parks ensemble medvirker blandt andet Christine Albeck Børge, Reumertnomineret 2014 for Årets Bedste Kvindelige Hovedrolle. Dramatiseringen er lagt i hænderne på svenske Lucas Svensson, som er en af Skandinaviens mest anerkendte dramatikere.

Forestillingen er allerede planlagt til at gæstespille i efteråret 2015 på blandt andet Aarhus Teater og Odense Teater. Desuden har flere førende teatre i Skandinavien vist interesse, herunder Nationaltheatret i Oslo.

”Der sidder flere misundelige norske teaterchefer og instruktører og ser mod Danmark lige nu. Man må gratulere Mungo Park med at være først og gå foran. Som sædvanlig, kan man næsten sige,” udtaler Nationaltheatrets teaterchef Hanne Tømta.

Benny Fredriksson, der er teaterchef for Stockholm Stadsteater, kender Mungo Parks arbejde godt og udtaler: ”Jeg glæder mig til at se forestillingen, Lucas Svensson skal skrive til Mungo Park. Man må sige, at Mungo Park har positioneret sig som et af Skandinaviens førende teatre.”

Siri Hustvedts bøger er oversat til mere end 30 sprog. The Blazing World får verdenspremiere på Aveny-T i København

The Blazing World udkom på dansk i maj 2014 under titlen Den Flammende Verden hos forlaget Lindhardt & Ringhof.

Vi mødes på Restaurant San Marco Falkoner alle´ 10 2000 Frederiksberg - en 7 min (550 m) gang fra teateret kl. 17:30 - hvor vi indtager en 3 retters menu (sammensætning kommer snarrest).

Husk at drikkevarer er for egen regning og afregn gerne kontant med tjeneren inden vi går de 7 min. hen til Aveny-T, som starter kl. 20. Billetter deles ud under spisningen.

Arrangør: Henrik Nielsen /Kulturforum
Tilmeldingen er bindende.

IDA Kulturforum v/Henrik Nielsen 40 50 41 54

 

Praktisk Info

Hvor

Aveny-T

Frederiksberg Allé 102

1820 Frederiksberg C


Hvornår

Onsdag d. 06. maj 2015

Kl. 17:30 - 22:30


Pris

Ledig

400 kr.

Medlem

400 kr.

Seniormedlem

400 kr.

Studiemedlem

400 kr.

Tilmeldingsfrist

08. januar 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

24


Ledige pladser

19


Tilvalg

Ledsager

400 kr.

Arrangementsnr.

312991


Arrangør

KulturForum, IDA København