Arrangement

Anvendelser af blockchain teknologien

Bitcoins er hovedsagligt blevet kendt for deres enorme værdistigning på meget kort tid. Den bagvedliggende teknologi, blockchain, har dog potentiale til at revolutionere en hel stribe brancher. Dette går ligefra containerlogistik til unikke samleobjekter.

Onsdag d. 13. juni 2018

Kl. 19:30 - 21:30

Gratis

 

Beskrivelse

De seneste par år har Bitcoin primært trukket store overskrifter pga. deres enorme værdistigning og deres potentiale for at revolutionere det globale pengesystem. Men den bagvedliggende teknologi, blockchain, kan meget mere end blot at være penge. Dette foredrag vil fokusere på alle disse muligheder, der ikke direkte har noget med investering i kryptovaluta at gøre, men udelukkende udnytter blockchain teknologien.

Stort set alle opgaver, man kan sætte en computer til, kan man også afvikle på en blockchain. Så snart en applikation er flyttet over på blockchainen forsvinder behovet for at stole på en tredjepart. Eksempelvis kan man i stedet for at være kunde hos Danske Spil benytte blockchainen til at håndtere væddemål, derved risikerer man ikke at væddemålsudbyderen stikker af med pengene.

På blockchainen er alt unikt, og dermed er den også skabt til samlepbjekter, så som Magic-kort eller baseball-kort. Som kunde får man en kryptografisk garanti for at firmaet bag Magic The Gathering ikke pludseligt trykker tusindvis af specielle kort og derved udvander deres værdi. (Note: Det dyreste magic-kort, Black Lotus, blev solgt for $27,000 i november 2013).

Blockchain kan også anvendes til aktier, obligationer og finansielle derivativer, hvis eksekvering foregår autonomt og automatisk på blockchainen, og det har også potentiale inden for logistikdokumentering af eksempelvis containertransport og medicin.

Thorkil Værge har studeret fysik og datalogi og har arbejdet professionelt med kryptovalutaer siden 2013. Han arbejder som programmør for Bitcoin Suisse, som har en udviklingsafdeling i Danmark, og han er konsulent for et firma, der ønsker at bringe finansielle derivativer på blockchainen.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 13. juni 2018

Kl. 19:30 - 21:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

13. juni 2018 - kl. 17:00


Antal pladser

55


Ledige pladser

6


Arrangementsnr.

327333


Arrangør

IDA E


Medarrangører

IDA IT