Arrangement

Bæredygtige biobrændstoffer til fly

Hør om undersøgelsen og resultaterne fra rapporten "Sustainable Fuels for Aviation", der drejer sig om potentielle teknologier, råvarer og mulighederne for en produktion og forsyningskæde af bæredygtige flybrændstoffer til kommerciel luftfart i Danmark.

Nørresundby

Tirsdag d. 21. oktober 2014

Kl. 17:30 - 20:00

Gratis

 

Beskrivelse

Energiteknisk gruppe har inviteret udviklingschef i Niras Erik C. Wormslev der er en af forfatterne bag rapporten "Sustainable Fuels for Aviation", for at høre om undersøgelsen af kortlægning af potentielle teknologier og råvarer, med henblik på at identificere muligheder for en produktion og forsyningskæde af bæredygtige flybrændstoffer til kommerciel luftfart i Danmark. Link til rapporten: http://dansk-luftfart.dk/nyhedsarkiv/!pdf:1400572908 Det fremgår af rapporten som Niras har udarbejdet for Brancheforeningen Dansk Luftfart og Trafikstyrelsen og aktivt støttet af blandt andet SAS og Københavns Lufthavn, at Danmark har meget at byde på, når flyselskaberne skal i gang med at skifte de fossile brændsler ud med bæredygtigt jetfuel. Ifølge rapporten bør Danmark sammen med de øvrige nordiske lande udvikle bæredygtige biobrændstoffer til fly, der i dag står for omkring seks procent af Danmarks udledninger af drivhusgasser, når alt inden og udenrigstrafik regnes med. Sammenlignet med biofuel vil biofuel kunne reducere udslippet af klimagasser med op til 80 procent og skabe mindst 10.000 nye arbejdspladser, samt en række afledte effekter i form af blandt andet teknologiudvikling og eksport af knowhow. - I Danmark har vi råvarerne, vi har en stor del af teknologien, og vi har kunderne. Det gælder bare om at komme i gang - det vil give både en miljømæssig og samfundsøkonomisk gevinst, fastslår Erik Wormslev. Ikke-ingeniører med interesse for luftfart er velkommende til at deltage, blot man tilmelder sig inden via IDAs mødetelefon 3318 4818. I forbindelse med arrangementet vil der være lidt forplejning i form af sandwich, øl/vand samt kaffe. Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig.

Arrangementet bliver afholdt i mødelokale 2 og findes ved at gå ind af lufthavnens hovedindgang og gå til højre. Derefter findes lokalet på højre hånd (ca. halvvejs gennem terminalen).
 

Praktisk Info

Hvor

Aalborg Lufthavn

Ny Lufthavnsvej 100

9400 Nørresundby


Hvornår

Tirsdag d. 21. oktober 2014

Kl. 17:30 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

19. oktober 2014 - kl. 23:59


Antal pladser

21


Ledige pladser

2


Arrangementsnr.

311711


Arrangør

Energiteknisk Gruppe, IDA Nord


Medarrangører

IDA Energi, Østjylland

IDA Fly