Arrangement

Bæredygtige og smarte megabyer

IDA Global Development sætter fokus på verdens voksende storbyer og bæredygtig udvikling med udgangspunkt i vand, ressourceforbrug og smarte løsninger og hvordan dansk viden kan bidrage.

Mandag d. 28. maj 2018

Kl. 17:00 - 21:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Frem mod 2030 forventes 60 pct. af Jordens befolkning at bo i bymæssige områder, og en ud af tre vil bo i byer, der rummer flere end en halv million indbyggere. Ud af verdens 31 mega-byer (mere end 10 millioner indbyggere) ligger de 24 i det globale syd. Yderligere 10 mega-byer forventes at vokse frem – alle i det globale syd.

Det stiller kæmpe krav og udfordringer til infrastruktur og planlægning samt de omgivelser, som skal forsyne mega-byerne med mad, vand og andre ressourcer. Arrangementet fokuserer bl.a. på, hvordan danske virksomheder, viden og teknologi kan være en del af løsningen.

Program:
17:00-17:10 – Velkomst ved bestyrelsen/IDA Global Development
17:10-17:30 – Senior konsulent og hydrogeolog fra Rambøll Jan Kürstein fortæller fra Sydafrika, Cape Town om, hvad dansk vandrådgivning kan bidrage med i en millionby, der tørster og oplever den værste tørke i 100 år.
17:35-18:00 – Oplæg ved chefkonsulent i Dansk Industri, Morten Løber; om FN´s Verdensmål og eksportmuligheder samt danske virksomheders strategier og muligheder globalt inden for vand- og miljøområdet.
18:10-18:20 – Kort pause – til kaffe og frugt
18:20-18:45 – Oplæg v. Professor på Danmarks Tekniske Universitet Henrik Madsen; Intelligente og integrerede løsninger i smarte byer som nøgle til en bæredygtig udvikling.
19:00-19:20 – Direktør i Danish Water Forum og projektleder i DHI, Jesper G. Dannisøe; om de globale perspektiver på smart cities, infrastruktur og ressourceforbrug med udgangspunkt i vand.
19:20-19:30 – Spørgsmål og debat
19:30-20:30 – Sandwiches og networking

Kort om oplægsholderne:
Jan Kürstein, senior konsulent og projektleder fra Rambøll, udsendt som dansk vandrådgiver til Sydafrika. Uddannet som geolog med speciale inden for hydrogeologi. Har arbejdet med vandressourcer og vandforsyning i Danmark i 25 år og har derudover især arbejdet med projekter i Asien herunder implementering af grundvandssressourcer i vandforsyningen for at gøre den mere robust overfor klimaændringer og imødegå stigende befolkning.

Morten Løber, chefkonsulent i Dansk Industri, arbejder med national og europæisk miljøpolitik, strategier og lovgivning inden for miljøområdet, grøn omstilling og forretningsudvikling i vandsektoren, FN´s Verdensmål og eksportmuligheder samt danske virksomheders strategier og muligheder globalt inden for vand- og miljøområdet. DI arbejder med at understøtte vandvisionens mål om at øge dansk vandteknologieksport samt DI's holdning til de nationale initiativer, der kan skabe innovation på vandområdet.

Henrik Madsen, professor ved Danmarks Tekniske Universitet, samt ved Norges Tekniske-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU i Trondheim. Han er leder af CITIES (Center for IT-Intelligent Energy Systems in cities), som pt. er landets største forskningsprojekt omkring bæredygtige og IT-intelligente byer. Han er med i styregruppen for flere internationale projekter med fokus på bæredygtighed i større byer.

Jesper G. Dannisøe, projektleder hos DHI, er biolog og har siden 1993 arbejdet i over 40 lande med vandmiljø-problemer, herunder også byers forhold til vand. Sidstnævnte specielt i Indien, Kina og Laos, hvor fokus har været på klima-resiliens, grønne løsninger og vandtab i forsyningsnettet. Er desuden direktør for Danish Water Forum, som er en interesseorganisation for den danske vandsektor.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Mandag d. 28. maj 2018

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

50 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

100 kr.

Tilmeldingsfrist

27. maj 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

40


Ledige pladser

4


Arrangementsnr.

325376


Arrangør

IDA Global Development