Arrangement

Besøg på Aabybro Mejeri

Seniorudvalget inviterer til sensommerbesøg på Aabybro Mejeri - hjemstedet for den kendte, velsmagende og prisvindende danske flødeis RYÅ IS

Aabybro

Torsdag d. 06. september 2018

Kl. 15:00 - 17:15

Gratis

 

Beskrivelse

Aabybro Mejeri blev grundlagt som et andelsmejeri i 1888 og er et af Danmarks ældste mejerier. Mejeribestyreren og hans frue flyttede ind i Privaten, hvor de havde tjenestepiger boende på loftet, mens mejeristerne boede på loftet over mejeriet.
Produktionen bestod primært af ost, mælk og smør både til lokalområdet og eksport.
I dag er mejeriet privatejet og har været i familien Lindhardts eje siden 1968.

Nuværende ejer er N.H. Lindhardt, der har lagt en stor del af produktionen om til flødeis. Produktsortimentet består af flødeis, sorbeter, fromager, kærnemælks is, sukkerfri is, energitæt flødeis og islagkager, og mejeriet har opnået utal af både nationale og internationale priser.

Besøget omfatter en rundvisning på mejeriet - med smagsprøver - og et spændende foredrag ved N.H. Lindhardt om produktionen, historien og om familiens liv - samt en kort film om RYÅ IS.

Der vil også blive et besøg i Lindhardts garage, hvor der er alt fra limousiner til veteranmotorcykler, som er en af mejeriejerens store hobbyer. Når N.H. Lindhardt ikke laver is, så kører han limousine-kørsel i de flotte og velholdte biler til både bryllupper, konfirmationer og meget andet.

Efter rundvisningen byder IDA på kaffe med hjemmebagt kage og is i café ”Privaten”, der er indrettet i den tidligere privatbolig for mejeriejeren og hans familie.

Vi mødes ved mejeriet kl. 15:00 – der er parkeringsmulighed på området.
Deltagelse er gratis for medlemmer med 1 ledsager, og der er begrænset deltagerantal.

 

Praktisk Info

Hvor

Aabybro Mejeri

Brogårdsvej 148

9440 Aabybro


Hvornår

Torsdag d. 06. september 2018

Kl. 15:00 - 17:15


Pris

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

29. august 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

30


Ledige pladser

2


Tilvalg

ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

328292


Arrangør

Seniorudvalg, IDA Nord