Arrangement

Besøg på Avedøre Flyveplads

Brøndby Strand

Søndag d. 02. oktober 2011

Kl. 11:00 - 13:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Vi besøger Team Harvard, der er en af de klubber, som i dag bruger den gamle militære flyveplads.

Der vil  også være lejlighed til at se  de andre klubbers områder, hvor hovedaktiviteten også er restaurering af veteranfly.
Det bliver en hyggelig søndag middag, hvor du får set en del nostalgisk teknologi, og hvor ledsagerne kan nyde en spændende historie.
Der er inkluderet drikkevarer og en let frokost , som vi indtager på pladsen, forhåbentlig i godt vejr i det fri, men ellers inden døre.

Hangarerne på Avedøre Flyveplads er verdens ældste hangarer til landbaserede fly, og flyvepladsen hører dermed til blandt de ældste levn fra flyvningens barndom. Den danske hær begyndte på de første eksperimenter med flyvning i 1912, og under 1. verdenskrig udbyggede man øvelsesflyvepladser flere steder i landet, bl.a. ved Avedøre. På daværende tidspunkt var hæren mobiliseret, Vestvolden bemandet og der var stor militær aktivitet omkring Avedørelejren. Kommandanten for Avedørelejren modsatte sig opførelsen af et anlæg lige uden for volden, og konsekvensen blev at alle bygninger blev opført i træ, så de hurtigt kunne brændes ned i tilfælde af invasion.
 
Avedøre Flyveplads står i dag som et unikt aeronautisk miljø fra flyvningens barndom, og det er mere held end forstand, at så meget af anlægget er bevaret. Så sent som i 1980’erne var flyvepladsen nedrivningstruet, men takket være foreningskræfter står anlægget i dag som et smukt monument over industri- og luftfartshistorie. Flyvepladsen udgør en velegnet ramme for formidlingen af luftfartshistorie, teknik, besættelsen osv. Desuden er området så stort, at der er plads til mange forskellige klubber og foreninger.
 
Avedøre Flyveplads er iblandt Kulturarvsstyrelsens nationale formidlingsindsats "1001 Danmarks fortællinger".

Indkørsel ved krydset Gl. Køge Landevej / Stamholmen

GPS Koordinater: N55°37.096’, E12°26.570’


http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/da_DK/avedoere-flyveplads

Pris: Gratis for medlemmer. Ledsager 50 kr. Sidste til- og afmelding er 22. september. Sandwich og øl/vand.

 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Avedøre Flyveplads

Nærum Hovedgade 3

2660 Brøndby Strand


Hvornår

Søndag d. 02. oktober 2011

Kl. 11:00 - 13:30


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Ledsager til medlem

50 kr.

Tilmeldingsfrist

22. september 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

25


Ledige pladser

25


Arrangementsnr.

124028


Arrangør

Hillerød Afdeling, IDA Nordsjælland


Medarrangører

IDA - Historisk Teknologi, HITEK