Arrangement

Bioplast og naturfibre i nye industrielle applikationer – på vej til en bio-baseret fremtid.

Tag med til Agrotech i Skejby til en spændende og lærerig aften om fremtidens biobaserede materialer, som bioplast og naturfibre til brug i industri og byggeri. Oplægsholder: Bodil E. Pallesen, cand. agro. og seniorkonsulent ved Center for bio-ressourcer.

Aarhus N

Tirsdag d. 27. august 2013

Kl. 17:00 - 19:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Udvalget for kemi/bioteknologi besøger Agrotech i Skejby, hvor Bodil E. Pallesen, cand. agro. og senior konsulent ved Center for bio-ressourcer, vil fortælle om nogle af hendes kompetence-områder; bioplast og naturfibre. 

I sit oplæg vil Bodil E. Pallesen diskutere, hvorledes anvendelse af bæredygtige naturmaterialer som bioplast og naturfibre i industrien og byggeriet kan være medvirkende til en mere bio-baseret og bæredygtig fremtid. Hun vil diskutere CO2-neutrale løsninger som reelle alternativer, og præsentere forskellige typer af biomasse-råvarer til bio-emballage og andre applikationer som byggematerialer. Forskellige typer af bioplast til forskellige formål vil blive præsenteret, også i fysisk form, og hun vil komme ind på EU-policy i forhold til bæredygtighed, og diskutere hvordan markedstrends går i retning af mere bæredygtige løsninger.

Bodil E. Pallesen har mere end 20 års erfaring med netop udnyttelse og anvendelse af naturfibre, "biorefinery", bioenergi etc. Hun har udviklet et væld af nye anvendelsesområder for f.eks. hamp og hør, og har udviklet plantefibermåtter, der kan anvendes som bl.a. naturligt isolationsmateriale. Bodil er specialist i innovation og forretningsudvikling ved Agrotech, og hun er medlem af diverse netværk, så som European industrial hemp association (EIHA), the Biorefinery Alliance and bio-plastic networks etc.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Agro Food Park

Agro Food Park 13, Skejby

8200 Aarhus N

Vejbeskrivelse her: http://agrotech.dk/om-agrotech/kontakt


Hvornår

Tirsdag d. 27. august 2013

Kl. 17:00 - 19:30


Pris

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

50 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

50 kr.

Medlem af arrangør

50 kr.

Ledig

50 kr.

Medlem

50 kr.

Seniormedlem

50 kr.

Tilmeldingsfrist

26. august 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

40


Ledige pladser

26


Tilvalg

Ledsager

50 kr.

Arrangementsnr.

307366


Arrangør

Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland