Arrangement

Bispebjerg Krematorium

Gennemgang af kremering på Bispebjerg Krematorium med efterfølgende middag

København NV

Tirsdag d. 10. november 2015

Kl. 15:30 - 19:00

Fra 360 kr.

 

Beskrivelse

Vi skal besøge Bispebjerg krematorium, hvor vi får en guide fra Københavns Kommune til at fortælle om arkitektur og kremeringsprocessen. Efterfølgende får vi aftensmad på restaurant Måltid.

- O -

Krematoriet på Bispebjerg Kirkegård er anerkendt for sine arkitektoniske kvaliteter. Bygningen tager sig da også både markant og interessant ud, når man kommer gående af kirkegårdens brede allé op mod bjergets 'top'. Midt i et grønt hav af græs, buske og træer ligger krematoriet som en rød kolos med høje, slanke vindueshuller og gårdrum, der ligesom er skåret ud i bygningens kasseform. Det er blevet bemærket, at krematoriet udstråler alt fra effektivitet til ædelhed, anonymitet og autoritet. Man kunne også kalde det for højtidelighed i murstensform.

Respekt for de døde

Både ude og inde afspejler respekten for de døde og deres efterladte sig. Indenfor har arkitekterne fra Friis & Moltke arbejdet med mægtige dørpartier beklædt med kobber og store gulvflader i granit. Også de fire ovne i ovnrummet er formet i kobber. På gulvet ligger der visse steder planker af elm, der stammer fra træer, der stod på grunden, før byggeriet gik i gang.

En svær begyndelse

Opførelsen af Krematoriet på Bispebjerg kom i gang efter en svær begyndelse. Den oprindelige arkitektkonkurrence blev vundet af tre arkitektstuderende med et projekt, der af dommerkomiteen blev beskrevet som 'nytænkning' og 'et kommende referenceværk' ikke bare i Danmark, men også i Europa. Vinderforslaget viste sig dog at være meget dyrt, og blandt andet måtte det opgives at bygge kapel i forbindelse med krematoriet. I 2000 blev der udskrevet en ny konkurrence som Friis & Moltke vandt.

 

Måltid

Vi slutter af på den lille men meget anerkendte restaurant Måltid på Bispebjerg Torv, hvor vi skal have en 2-rettes menu med vin samt kaffe og kage.

Arrangør: Jens R. Rasmussen, 24 40 87 22

 

 

Praktisk Info

Hvor

Bispebjerg Krematorium

Frederiksborgvej 125

2400 København NV


Hvornår

Tirsdag d. 10. november 2015

Kl. 15:30 - 19:00


Pris

Ledig

360 kr.

Medlem

360 kr.

Seniormedlem

360 kr.

Studiemedlem

360 kr.

Tilmeldingsfrist

05. november 2015 - kl. 23:55


Antal pladser

25


Ledige pladser

17


Tilvalg

Ledsager

360 kr.

Arrangementsnr.

314763


Arrangør

Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland


Medarrangører

IDA Brandteknik

IDA Proces