Arrangement

Broken Cities

Aalborg Øst

Onsdag d. 25. april 2012

Kl. 09:30 - 16:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Efteruddannelsesmulighed:
Aalborg Universitet og Miljøteknisk Gruppe (Nordjysk Region, IDA) byder velkommen til en dag med spændende oplæg og diskussioner omkring klimatilpasning og -afbødning. Samtidig er det en mulighed for at prøve kræfter med spillet Broken Cities, som repræsenterer en anden og mere interaktiv måde at blive introduceret til, forstå og håndtere klimaforandringer på. På arrangementet vil der også deltage studerende, så det er en god mulighed for også at udfordre fremtidens kandidater på området.

Agenda:
- Velkomst og introduktion, lektor Martin Lehmann, AAU
- Urban Climate Change Cross Roads, professor Richard Plunz, Columbia University, New York.
- State-of-the-art klimatilpasning i de nordiske regioner, NN, Nord-Star* (Norden Topforsknings Initiativ)
- Det Intelligente Energi Samfund, Klimachef Jan Nielsen, Århus Kommune
- Innovative tilpasnings- og afbødningsstrategier, Klimakoordinator Karl Krogshede, Energibyen Skive
- Broken Cities, ledet af Martin Lehmann
- Innovation in Climate Change Planning, professor Cynthia Rosenzweig, Columbia University, New York

Baggrund:
Dette seminar tager fat i koncepterne migrering og tilpasning, som er de to politiske redskaber vores samfund griber til som svar på klimaforandringerne. De faktiske beslutninger vedrørende tilpasning eller afbødning er ofte mest fremtrædende på det lokale niveau, hvor politikkernes mål bliver realiseret. Det er også her konflikter og synergier kan identificeres – og i høj grad her, at der er behov for innovation i forhold til traditionel planlægning og dens værktøjer.

Seminaret byder på oplæg fra fremtrædende forskere og praktikere, som forstår de svære spørgsmål og beslutninger, der skal træffes vedrørende fremtiden for vores byer og regioner i forhold til klimaspørgsmål – men som også tilbyder løsninger på udfordringen.

På seminaret vil du også selv få mulighed for at byde ind med forslag til løsninger, der kan være med til at drive klimaplanlægningen videre og forbedre de værktøjer, der er til rådighed. Dette gøres ved at tage udgangspunkt i konceptet Broken Cities.

Broken Cities er designet specifikt til at hjælpe deltagerne med at forstå de komplekse spørgsmål som nutidens borgere og beslutningstagere står overfor. Det kan eksempelvis være sæsonbetonede nedbørsmønstre, og at hyppigheden af ekstreme begivenheder bliver mindre forudsigelig på grund af det ændrede klima. Spillet Broken Cities kan syntetisere kompleksitet i et simpelt sæt af regler og formidle nuancer af forskellige muligheder og valg på en måde, som traditionelle forelæsninger og præsentationer ikke kan.

NB: Oplæg vil være på engelsk. Begrænset antal pladser! Der serveres te/kaffe og let frokost i forbindelse med arrangementet.

Deltagerbetaling: 175 kr. for medlemmer, 0 kr. for studerende.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Aalborg Universitet - Fibigerstræde 15

Fibigerstræde 15

9220 Aalborg Øst


Hvornår

Onsdag d. 25. april 2012

Kl. 09:30 - 16:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Arbejdsledig, medlem

175 kr.

Ekstern mødedeltager

175 kr.

Medlem

175 kr.

Seniormedlem

175 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.175 kr.

Tilmeldingsfrist

19. april 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

994225


Arrangør

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord