Arrangement

Byggematerialer for fremtiden

Hvad skal vi bygge med, hvis byggebranchen skal blive CO2-neutral – også i byggefase og materialevalg? Kom forbi til efterårets første møde og bliv opdateret på CO2 neutrale materialer.

København K

Onsdag d. 24. oktober 2018

Kl. 16:00 - 18:00

Gratis

 

Beskrivelse

Fra 2030 skal byggeri være CO2-neutralt – også i byggefase og materialevalg. Det er i hvert fald vurderingen fra Stockholm Resilience Institute, hvis vi rent faktisk skal nå målene fra Paris-aftalen om at begrænse den globale opvarmning. Byggeriet i dag – 12 år før denne deadline – er langt fra mål. CO2-tunge materialer som cement og stål er stadig basis i langt det meste byggeri. Byggeaktiviteter og byggematerialer i sig selv stod i 2017 for 11 procent af verdens udledning af drivhusgasser.

Selv om 2030-målet kan virke rigeligt ambitiøst, er der ingen tvivl om, at byggeriet står over for en massiv omlægning af, hvordan det bruger materialer og hvilke. Nogle ser træ som et langt mere udbredt materiale i bærende konstruktioner end vi er vant til, men træ er også en begrænset ressource og er heller ikke CO2-neutralt med de nuværende produktionsmetoder. Cirkulært byggeri får en del opmærksomhed, men effekten af cirkulære bygninger vil ikke slå igennem, før de skal bygges om, eller materialer skal bruges igen om mange årtier.

Så hvad er de nye materialer, som byggeriet skal lære at bruge, og hvordan kan ingeniører og arkitekter arbejde sammen om at skabe en CO2-neutral byggesektor?

Gå-hjem-mødet inkluderer:

•Førende viden og inspiration fra Anders Vestergaard, sekretariatschef, Wood in Construction & Dorthe Mathiesen, Centerchef for beton, Teknologisk Institut
•Gå-hjem snacks & forfriskninger
•En guidet omvisning af BLOX, hvor vi fremhæver faglige udfordringer og tanker fra byggeprocessen
•Adgang til udstillingen ’Ove Arup and the Philosophy of Total Design’
•Adgang til hele DAC i BLOX

Arrangementet afholdes i samarbejde med Realdania, IDA og ARUP.

Det er gratis for IDA medlemmer at deltage!

Dele af arrangementet vil være på engelsk.

 

Praktisk Info

Hvor

DAC

Bryghuspladsen 10

1473 København K


Hvornår

Onsdag d. 24. oktober 2018

Kl. 16:00 - 18:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

23. oktober 2018 - kl. 23:59


Antal pladser

63


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager til IDA medlem

0 kr.

Arrangementsnr.

329096


Arrangør

IDA Byg