Arrangement

BYVANDRING I AALBORG VESTBY – med fokus på bydelens fortid og fremtid

Hør mere om vestbyens fortid og visionerne for fremtiden

Aalborg

Torsdag d. 27. maj 2010

Kl. 17:00 - 19:30

Ikke oplyst

 

Beskrivelse

BYVANDRING I AALBORG VESTBY – med fokus på bydelens fortid og fremtid

 d. 27 Maj 2015 kl. 17 – vi mødes ved hjørnet af Absalonsgade/Reberbansgade

Vestbyen er en bydel, der på trods af sin tætte forbindelse med den centrale del af Aalborg Midtby, har sin helt egen identitet. Bydelen rummer et varieret udbud af boligtyper og har en lang række andre faciliteter, der gør bydelen til et særdeles attraktivt bosætningssted. Vestbyen har ikke udviklet sig ret meget de sidste mange år, og bydelen fremstår i dag flere steder nedslidt og umoderne, og der er derfoEgr mange tanker om hvordan bydelen i fremtiden skal omdannes og udvikles. Konkret har vestbyens udvikling været emnet i EUROPAN12 som er verdens største arkitektkonkurrence for arkitekter under 40 år.

På byvandringen vil stadsarkivar Jens Topholm tage os med tilbage til vestbyens oprindelse og fortælle hvornår og hvordan de forskellige kvarterer i Vestbyen er opstået. Vi vil bl.a. se nærmere på de ”3 vestbyer”: den oprindelige omkring Absalonsgade, den blandede frem mod Schleppegrellsgade og boligforeningernes Vestby fra Ryesgade og vestpå samt kigge på centrale kernepunkter undervejs.

Arkitekt Rie Malling og Karin efternavn fra Aalborg Kommune vil fortælle om de fremtige planer for vestbyen hvor mange nye projekter er i spil bl.a. Vestbyen station, Haraldslund, Skudehavnen, Sygehus Nord og Vestrefjordpark.

Vi afslutter byvandringen på en endnu ukendt lokalitet, med en sandwhich samt øl/vand og mulighed for diskussion, spørgsmål og afrunding på turen.

Pga. af arrangementsformen er der kun plads til 30 deltagere på turen. Tilmeldingen skal foregå til Helle Ekstrøm på HEK@ida.dk – her oplyses det hvorvidt man er medlem af arkitektforeningen eller Nordjyske Planlæggere.

Vi ser frem til en spændende dag og håber på godt vejr. 

 

Praktisk Info

Hvor

Aalborg vestby - byvandring

Vi mødes på hjørnet af Absalonsgade/Reberbansgade

9000 Aalborg


Hvornår

Torsdag d. 27. maj 2010

Kl. 17:00 - 19:30


Pris

Ikke oplyst

Tilmeldingsfrist

22. maj 2015 - kl. 16:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

30


Arrangementsnr.

314441


Arrangør

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord