Arrangement

Byvandring Køge med afslutning i Hugos's kælder

Kom med på spadseretur i Køge og få et indblik i byen historie.

Køge

Tirsdag d. 10. juni 2014

Kl. 17:30 - 20:30

Fra 25 kr.

 

Beskrivelse

På byvandring i Køge midtby, oplever du på den ene side de gamle smukke, velbevarede huse, der fortæller byens mere end 700 år gamle historie, og på den anden side Køge som den driftige, moderne by med et levende handels- og kulturliv, der bl.a. giver rig mulighed for ferieshopping.

 

Siden 1966 har Køge haft et særligt program for bevarelsen af de gamle bygninger, både de privatejede og de, som kommunen ejer. Derfor besøges byen hvert år af mange grupper, der på byvandringer får fortalt byens historie og ser på de smukke, velbevarede huse.

Køge Fonden arbejder med bevarelse af de gamle huse.

Du får en tur gennem den centrale bymidte, og der er mulighed for at se middelalderkældre, der normalt ikke er adgang til. Hekseprocessen Køge Huskors er oftest en del af fortællingen, ligesom historien om Træskoslaget og H. C. Andersens ophold i byen indgår i turen.

 

Efter rundturen samles vi i Hugos vinkælder, Brogade 19 (i gården), hvor der serveres glas øl, cider, sodavand eller vin efter eget valg samt en stor sandwich.

Hugos gård har fået sit navn efter købmand Hugo Jørgensen, der i mange år ejede gården og drev købmandsforretningen. Han var søn af Christian Jørgensen, der i 1905 overtog forretningen efter Axel Petersen, der var barnløs og ville flytte fra byen.

 

Ejendommen blev fra 1906 ejet af aktieselskabet Brogade 19 A/S, der lejede butikken samt stalde, vognporte, lejlighed m.m. til Chr. Jørgensen. Han havde imidlertid allerede i 1912 erhvervet en stor del af aktierne, og i 1919 købte han hele den gamle købmandsgård.

 

Maks 5 deltagere pr. tilmelding.

 

Yderligere information: nicolai@schiorring.dk

 

 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering aflysning og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Statuen

Køge Torv

4600 Køge


Hvornår

Tirsdag d. 10. juni 2014

Kl. 17:30 - 20:30


Pris

Studiemedlem

25 kr.

Ledig

50 kr.

Medlem

50 kr.

Seniormedlem

50 kr.

Tilmeldingsfrist

04. juni 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

7


Tilvalg

Ledsager

100 kr.

Arrangementsnr.

308773


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland