Arrangement

Byvandring Teglgårdsparken i Middelfart

Middelfart

Tirsdag d. 10. maj 2011

Kl. 17:00 - 20:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


 

- fra psykiatrisk sygehus til aktivt erhvervsområde og spektakulært boligområde-

Plan- og Byggechef Jørgen Knudsen fra Middelfart Kommune vil vise os rundt i Teglgårdsparken i Middelfart. Et område der har gennemgået omdannelsen fra psykiatrisk sygehus til aktivt erhvervsområde og spektakulært boligområde. Jørgen Knudsen vil bl.a. fortælle om udfordringerne i udviklingen, fra amtet overtog bygningerne i 1976 og med første lokalplan i 1992 hen over et årti med ganske få udviklere, der havde mod til at gå i gang med området, til i dag, hvor det står med imponerende forskelligartet anvendelse. Her var psykiatrisk sygehus med kirkesal, kapel og kirkegård. Tilknyttet området var også et stort parkområde ned mod Lillebælt. Parkområdet er nu omdannet til nyt boligområde med bl.a. Middelfarts "højhuse", 5 etagers punkthuse.
Bredden i virksomhederne ses af, at Uhrenholdt, Skat, Vejdirektoratet, Syddansk turisme, et privathospital, et lægehus og Innovationscentret Madhouse findes i området. Der er nu ca. 1.000 arbejdspladser i området og dertil en række nye beboere. I et byomdannelsesområde er der mange udfordringer. I Teglgårdsparken ses eksempler på bevaring i forhold til benyttelse, nyt byggeri i forhold til ældre byggeri samt skilte, trafik og parkering.


(Start er ved den gamle hovedbygning for det tidligere psykiatriske sygehus, hvor virksomheden Uhrenholdt holder til i dag). Byvandringen slutter med et let traktement med en øl eller vand.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Teglgårdsparken

Teglgårdsparken 106

5500 Middelfart


Hvornår

Tirsdag d. 10. maj 2011

Kl. 17:00 - 20:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Ledsager til medlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

08. maj 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

25


Ledige pladser

3


Arrangementsnr.

125353


Arrangør

Samfundsteknisk Udvalg, IDA Fyn