Arrangement

CO2 negativt kraftværk ved biostøvfyring og cryo seperation af CO2

Hør om fremtidens biomassefyrede kraftværker med høj elvirknings grad og stor brændselsfleksibilitet. Efter pausen skal vi høre om den første methanolbrændselsdrevne fartøj i Tyskland, der nu sejler på søen Baldeneysee.

Aarhus C

Onsdag d. 19. september 2018

Kl. 16:45 - 21:00

Gratis

 

Beskrivelse

Program:

Kl. 16:45 Kaffe og te

Kl. 17:00 Indledning v/ Keld Olsen, IDA Energi

Kl. 17:05 Biostøvfyring på centrale kraftværker v/ Peter Arendt Jensen, DTU Kemiteknik

Kl. 18:00 Cryogenic Carbon Capture and Use v/ Søren Knudsen Kær, Professor, Aalborg Universitet

Kl. 18:45 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl. 19:15 Den første methanolbrændselsdrevne fartøj i Tyskland, der nu sejler på søen Baldeneysee v / Jimmi Helldorf Kildedal, SerEnergy A/S

Kl. 20:00 Opfølgning på indlæg v/ Keld Olsen, IDA Energi

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål

Nærmer uddybning af emnerne:

Biostøvfyring på centrale kraftværker v/ Peter Arendt Jensen, DTU Kemiteknik.

Forskningscenter GREEN har siden 2011 været med til at bane vejen for udvikling af fremtidens biomassefyrede kraftværker med høj elvirknings grad og stor brændselsfleksibilitet. Centret har især haft fokus på biomassens kvalitet, brænderdesign, materialer til overhedere og anvendelse af aske.

Den danske kraftværkssektor er i gang med en stor omstillingsproces, hvor de centrale kraftvarmeværker skal fyre med biomasse frem for fossile brændsler. I projekt GREEN har forskere fra DTU – i samarbejde med blandt andet DONG Energy, HOFOR, Vattenfall, og BWE – arbejdet med at udvikle nyt og bedre fyringsudstyr. Endvidere har Aarhus Universitet undersøgt mulighederne for at optimere landbrugets produktion af biomasse og for at genanvende aske som gødning.

Cryogenic Carbon Capture and Use. Søren Knudsen Kær, Professor, Aalborg Universitet

Projektets primære formål er at etablere veldokumenterede tekno-økonomiske scenarieanalyser for elnetbalancering ved hjælp af cryogen proces til indfangning af CO2 koblet med syntese af transportbrændstoffer. Der fokuseres på to CO2-kilder fra røggas: Aalborg Portland og Nordjyllandsværket. EUDP-støtte: 4,5 mio. kr.

Den første methanolbrændselsdrevne fartøj i Tyskland, der nu sejler på søen Baldeneysee v / Jimmi Helldorf Kildedal, SerEnergy A/S

SerEnergys methanolbrændselscellesystem er en modulopløsning, der gør det nemt at justere i henhold til kundens individuelle energibehov. Dette er en unik funktion inden for brændselscelleindustrien, hvor andre systemer vil kræve mere udviklingsarbejde og tilpasninger til hvert projekt. Dette gør det også muligt for kunderne at øge deres system ved at udvide stativet med et modul eller mere. MS innogy brændselscellesystemet er et 35 kW system bestående af syv 5 kW moduler integreret i et rack. Energisystemet er en hybridkonstellation bestående af et brændselscellesystem og en batteripakke, hvor brændselscellerne fungerer som en rækkevidde, der gør det muligt for fartøjet at sejle i en hel dag uden brændstof. Brug af spildvarme fra brændselscellen til at drive metanolreformationsprocessen fører til en høj elektrisk effektivitet mellem 40-50%.

Ikke alene har methanolbrændselscellesystemet nul skadelige emissioner og er CO2-neutral, det er også lavt støj og vibrationer, så passagererne kan nyde turen uden den karakteristiske motorstøj og vibrationer, som du normalt oplever på et fartøj.

"Inden for methanol brændselscelle teknologi har innogy allerede fået erfaring med den førende leverandør 'SerEnergy' inden projektet startede. Vi har valgt SerEnergy som en stærk partner i vores grønne brændstofprojekt, fordi de overbeviste os med deres innovative og vellykkede referenceprojekter ", siger Jens Kanacher, chef for energisystemer, marked og lager og projektleder for" greenfuel ".

Arrangementet udbydes i samarbejde med Energiforum Danmark.

Det er gratis at deltage – dog opkræves et no-show-gebyr på DKK 200,-, dersom evt. afmelding ikke sker inden 3. dage før afholdelsen.

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her >

Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

 

Praktisk Info

Hvor

EY Huset

Værkmestergade 25, 15.sal

8000 Aarhus C

Kantine 15 etage


Hvornår

Onsdag d. 19. september 2018

Kl. 16:45 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

17. september 2018 - kl. 14:00


Antal pladser

60


Ledige pladser

30


Tilvalg

Gæst

0 kr.

Arrangementsnr.

326808


Arrangør

IDA Energi


Medarrangører

Energiteknisk Gruppe, IDA Nord

IDA Energi, Østjylland

IDA Grøn Teknologi

IDA Kemi

IDA Mechanical

Kemi og Bioteknik, IDA Nord