Webinar

Dansk radarovervågning af luftrummet over Afghanistan

Danmark har haft udsendt et mobilt luftoperationscenter til Afghanistan. Det er nu kommet hjem og historien kan fortælles mere frit.

Online Arrangement

Torsdag d. 12. september 2013

Kl. 17:00 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Det mobile luftoperationscenter, Mobile Air Control Centre (MACC), har udgjort et stort løft i flyvesikkerheden i den nordlige del af Afghanistan. Her havde der, indtil det danske bidrag kom, kun været en sporadisk radardækning leveret af NATOs AWACS-fly. Disse er meget dyre i drift og meget mere afhængige af vejret, end det danske luftoperationscenter.

Bidraget har bestået af i alt fem hold af ca. 43 mand, der har indgået i ISAFs luftoperationer i Afghanistan. Operatørerne har overvåget og kontrolleret et større tildelt luftrum således, at ISAF-styrkerne har kunnet få et detaljeret billede af luftrummet over det meste af det nordlige Afghanistan.

Luftoperationscenteret har ydet over 10938,20 timers operativ tid, hvilket svarer til en oppetids-procent på 99,50 og haft over 69135 timers kontroltid. 
I alt har 37.000 flyvende kapaciteter været i kontakt med GOTHAM, som luftoperationscenterets kaldesignal er, siden 1. marts 2012.

Til medlemsmødet har vi fået to af de udsendte til at fortælle om deres erfaringer fra missionen set både med operative og tekniske briller.

Der vil være en lettere forfriskning i pausen.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Torsdag d. 12. september 2013

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

12. september 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

80


Ledige pladser

62


Arrangementsnr.

307950


Arrangør

IDA Militærteknik


 

Sådan deltager du

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer
Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.