Arrangement

Den nordjyske vinkel på Grønland

Aalborg Øst

Onsdag d. 13. marts 2013

Kl. 17:00 - 20:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Grønland er for alvor kommet på den internationale dagsorden. Det vil Nordjyske Planlæggere, Miljøteknisk Gruppe og Arbejdsvilkårudvalget gerne bringe med ind i IDA. Derfor afholder vi et fyraftensmøde den 13. marts 2013 klokken 17.00 Mødet foregår det mest passende sted af alle i Aalborg – nemlig i Grønlandshavnen.

Lise-Lotte Terp fra Aalborg Havn lægger ud med en kort beretning om Aalborg Havn samt om Arctic Business Network og Arctic Education Network der begge er aktiviteter, som Aalborg Havn deltager i med henblik på at styrke samarbejdet mellem Aalborg Havn og arktis. 

Herefter har vi inviteret Lars Overgaard Jørgensen, COWI, der i flere omgange har arbejdet som planlægningskonsulent på Grønland. Lars vil i sit foredrag belyse nogle af de planlægningsmæssige udfordringer der er i Grønland, der både klimatisk og geografisk er langt fra det vi kender fra Danmark. Derudover vil Lars også give os et indblik i, hvordan det er at arbejde i Grønland. Lars er uddannet Civilingeniør i planlægning og trafik fra Aalborg Universitet og phd fra samme sted. Inden han kom til COWI havde han i en årrække været ansat på AAU. Vi garanterer et underholdende og spændende foredrag, der måske kan give inspiration til på et tidspunkt at prøve kræfter med Grønland.

Aalborg Kommune ønsker at styrke samarbejdet med Grønland og det arktiske område med Center for Arktisk Samarbejde, der etableres i Aalborg fra den 1. januar 2013. Vi har inviteret den nytiltrådte direktør for centeret Thorkild Mørk Rønbøl Lauridsen til at holde et foredrag om hvilke perspektiver der er i et samarbejde mellem Nordjylland og Grønland, men også om hvad det betyder for grønlænderne og Grønland at der nu vises så stor interesse for den grønlandske undergrund og råstoffer. Hvilke konsekvenser vil det fx kunne få, hvis lavtlønnede kinesiske minearbejdere pludseligt i stort antal ankommer til Grønland. Og endelig, hvordan ser Grønland sig selv og Danmarks rolle i forhold til at kunne begå sig i det globaliserede samfund, som landet nu for alvor bliver en del af. Thorkild Mørk Rønbøl Lauridsen kommer fra en stilling som direktør for anlæg og miljø i Kommuneqarfik Sermersooq i Grønland.

Vi lægger efterfølgende op til debat. Efter foredragene vil der blive serveret en let anretning. Vi forventer at slutte omkring klokken 20.00.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig. Samkørsel til arrangementet kan arrangeres gennem vores facebook eller LinkedIn sider.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering, aflysning og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Aalborg Havn A/S

Langerak 19

9220 Aalborg Øst


Hvornår

Onsdag d. 13. marts 2013

Kl. 17:00 - 20:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

08. marts 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

996846


Arrangør

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord


Medarrangører

Kompetenceforum, IDA Nord

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord