Arrangement

DONG Energy A/S investerer 1,8 mia i Fjernvarmeforsyning til TVIS. Hør om projektet

Dong Energy, Skærbækværket skal levere varme til fjernvarme kunder i trekantsområdet frem til 2038. Det betyder en meget stor investering i Biokonverterings anlæg. Hør om projektet, og få en rundvisning på Skærbækværket.

Fredericia

Tirsdag d. 29. april 2014

Kl. 17:30 - 20:00

Gratis

 

Beskrivelse

Thomas Tougaard Nielsen ,
Manager  fra Skærbækværket Produktion vil fortælle om det store Biokonverterings projekt, og vise rundt på Skærbækværket.

DONG er vært med en Sandwich og en vand.

Baggrundshistorie om projektet:
Bestyrelsen i TVIS skulle  2. april 2013 vurdere to tilbud,  vægte pris, forsyningssikkerhed og miljø, da den fremtidige fjernvarmeleverandøren skulle vælges. Skærbækværket har leveret varmen i hele TVIS levetid, men aftaler udløber i 2017.

Hvis vi ikke kan forlænge aftalen med TVIS, så er det slut med at producere på Skærbækværket. Der er ikke penge i alene at producere strøm på anlægget, så vi forventer at lukke, hvis aftalen glipper, siger Dong-direktør Thomas Dalsgaard.

TREKANTSOMRÅDET - Fjernvarmekunderne i Trekantsområdet vil også i fremtiden modtage varme fra Skærbækværket. En enig bestyrelse i TVIS, Trekantområdets varmetransmissionsselskab, har  besluttet, at Dong Energy, Skærbækværket skal levere varme til kunderne frem til 2038.

Skærbækværket skal ombygges og udvides for i alt 1,8 mia. kroner

Skærbækværket skal ombygges til at kunne erstatte gas med træflis. I dag bliver der produceret varme og strøm i gasturbinen i blok 3, men dels er det en dyr løsning, dels har Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S (TVIS) krævet, at fremtidens fjernvarme skal baseres på grøn teknologi.

Opgav træpiller
Dong var langt fremme med planer om at ombygge Skærbækværket til at kunne fyre med træpiller frem for gas, men det projekt blev taget af bordet i efteråret sidste år. Det blev erstattet af et projekt baseret på træflis, som er et billigere brændsel

Skærbækværket har leveret varme til fjernvarmekunderne i Trekantområdet, siden TVIS blev etableret. 65 pct af fjernvarmen køber TVIS af Skærbækværket, mens resten er overskudsvarme fra Shell Raffinaderiet i Fredericia.

 

Praktisk Info

Hvor

DONG Energy - Fredericia

Kraftværksvej 53

7000 Fredericia

DONG Energy A/S, Skærbækværket, Klippehagevej 22, 7000 Fredericia


Hvornår

Tirsdag d. 29. april 2014

Kl. 17:30 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

24. april 2014 - kl. 00:00


Antal pladser

35


Ledige pladser

2


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

309940


Arrangør

Trekantafdeling, IDA Syd


Medarrangører

IDA Energi, Østjylland