Arrangement

DOUBLEtake - efterårets store danseoplevelse på Malmö Opera

”Dans er en kunstart, som vi ikke kan sætte ord på. Den tryllebinder vores fantasi og fører os ind i en anden verden. Lige på grænsen, dér hvor ordene stopper og noget andet tager over – dér findes dansen, når den er bedst” ...

Søndag d. 26. oktober 2014

Kl. 13:30 - 18:30

Fra 525 kr.

 

Beskrivelse

Danseforestillingen DOUBLEtake på Malmö Opera med indledende middag.
Mødested: Opera Grillen, Malmø Opera, Östre Rönneholmsvägen 20 - indgang fra Pladsen.

Kl. 13:30 - ca. 18:30.
Dato: 26. oktober 2014.

Tag med og oplev efterårets store danseforestilling på Malmö Opera!

En af Nordens mest respekterede koreografer, Kenneth Kvarnström, inviterer til en dobbelt danseaften med Skånes Danseteater og  Kenneths eget dansekompagni fra Stockholm i helaftensforestillningen DOUBLEtake.

"Dans er en kunstart, som vi ikke kan sætte ord på. Den tryllebinder vores fantasi og fører os ind i en anden verden.
Lige på grænsen, dér hvor ordene stopper og noget andet tager over – dér findes dansen, når den er bedst” – siger Kenneth Kvarnström.
I danseforestillingen DOUBLEtake forenes forskellige dobbeltheder: to kompagnier, to koreografer, det fortidige og nutidige i kostumerne og i musikken, som er af  Mozart, Beethoven, Ravel og nutidig symfonisk musik. Det er denne dobbelthed, som har været udgangspunktet for Kenneth.

DOUBLEtake  indeholder stor kraft og megen energi, men uden at poisien, det intime og det smukke går tabt. Et dynamisk flow af bevægelse, som gennemsyrer hele sceneoplevelsen, dramatisk lyssætning, musikalske kontraster, skulpturelle kostymer og ren danseglæde.
Malmö Opera, når det er bedst!

Koregrafien er af Kenneth Kvarnström, som er dansechef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm , hvor hans kompagni indgår. Forestillingen DOUBLEtake forener de to dansensembler  fra Malmö og Stockholm.

Akt 1 danses af de seks dansere fra Stockholm til ny musik spillet på  blandt andet  lut af Jonas Nordberg.
Akt 2 danses af  hele  Skånes Danseteaters ensemble med Malmö Operaorkester på scenen. Der opføres  musik af blandt andet Beethoven og Mozart.

Koreografen Kenneth Kvarnström er gennem  årene  blevet hyldet  for sin vedholdende  scenekunst.  I  sin  snart 30-årige koreografiske karriere har han bl.a. været  kunstnerisk  leder af  Helsingfors stadsteaters dansekompani og  chef  for Dansens Hus og har nu stilling som den første dansechef  på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Derudover har han turneret  jorden rundt med sit eget dansekompagni.

Astrid Olsson står for  kostymerne. Hun er kendt  for at have  grundlagt tøjmærket  Fifth Avenue Shoe Repair sammen  med Lee Cotter i 2004 i Stockholm. Siden opstarten har deres design fået mange  udmærkelser.
Jens Sethzman har stået for scenografi og lys till flere af Skånes Dansteaters opsætninger: Small Acts 2010, 2nd Construction 2006, Leap Second 2011 og nu till DOUBLEtake.
DOUBLEtake er en samproduktion med Skånes Dansteater og Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Yderligere præsentation kan ses på www.malmoopera.se.

Inden forestillingen mødes vi i Opera Grillen, hvor vi - efter et velkomstglas - skal nyde en 2-retters menu og kaffe.
Prisen for billet til operaen, velkomstglas, 2-retters menu og kaffe er for IDA-medlemmer og max 2 ledsagere 525,- kr. pr. person. Yderligere drikkevarer er for egen regning. Billetter vil blive udleveret under middagen.

Kulturforums arrangør er Sussi Nielsen - tlf. 26 79 79 46.

Tilmelding senest 8. september.
Tilmeldingen er bindende.
 

 

Praktisk Info

Hvor

Opera Grillen, Malmö Opera - indgang direkte fra Pladsen

Östre Rønneholmsvägen 20 Malmö


Hvornår

Søndag d. 26. oktober 2014

Kl. 13:30 - 18:30


Pris

Ledig

525 kr.

Medlem

525 kr.

Seniormedlem

525 kr.

Studiemedlem

525 kr.

Tilmeldingsfrist

08. september 2014 - kl. 23:59


Antal pladser

10


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsagere

525 kr.

Arrangementsnr.

311859


Arrangør

KulturForum, IDA København