Arrangement

[EGR]Grafen: Et supermateriale med superudfordringer

Hvis grafen havde gået i skole for materialer ville det have fået lutter 12 taller. Men spørgsmålet er, om det uovertrufne eksamensbevis (stærkeste materiale, bedste elektriske leder, etc) kan udmøntes i ægte teknologiske gennembrud?

Onsdag d. 02. oktober 2013

Kl. 19:30 - 21:30

Gratis

 

Beskrivelse

Ved at splitte grafit ad i tilstrækkelige tynde flager står man tilbage med et stof der kun er 1 atom tyndt: grafen. Hvis grafen havde gået i skole for materialer ville det have fået lutter 12 taller.  Men som altid er spørgsmålet, om det uovertrufne eksamensbevis (stærkeste materiale, bedste elektriske leder, bedste varme leder, højeste overflade per vægt, uigennemtrængeligt for alle gasser etc etc) kan udmøntes i ægte teknologiske gennembrud. Risikoen er at tænke for traditionelt. Vi har aldrig før haft et materiale der kombinerer egenskaber for plastic, metal og halvledere: tyndt, bøjeligt, stærkt, gennemsigtigt og elektrisk ledende. Ender det med at vi bare laver nogle lidt billigere fladskærme, eller har ingeniører og forskere mere fantasi end det?

Foredraget vil omhandle to ting: hvad lige præcis grafen er så fantastisk til, og hvilke ingeniørmæssige udfordringer der skal løses før det får lov til at gøre rigtig nytte.

Foredragsholdere er Peter Bøggild og Mads Brandbyge, begge fra DTU Nanotech.

Arrangementet er gratis og i samarbejde med IEEE

 

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 02. oktober 2013

Kl. 19:30 - 21:30


Pris

Ingeniør, ej medl. IDA

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

02. oktober 2013 - kl. 02:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

1


Arrangementsnr.

307795


Arrangør

IDA E