Konference

EnergyTech 2018: Fremtiden i el- og energi

Mediehuset Ingeniøren og IDA Energi sætter data, digitalisering og decentralisering på agendaen på konference 15. november.

København V

Torsdag d. 15. november 2018

Kl. 09:30 - 16:00

Fra 1.811 kr.

 

Beskrivelse

Forbrugere som med solceller og vindmøller er blevet til prosumers. Langt større andele vedvarende energi, SmartGrid og intelligente energisystemer, der trækker på data. De store forandringer, som man kun lige er ved at tage hul på i el- og energisektoren, er helt centrale for omstillingen til et mere bæredygtigt samfund.

På konferencen EnergyTech 2018 dykker vi ned i nogle af de teknologier, som kommer til præge de kommende år. Vi ser på teknologierne og de muligheder de åbner, og vi kaster et kritisk blik på, hvordan de nuværende rammebetingelser også er en barriere for fornyelsen.

Oplægsholderne er en blanding af forskere og branchefolk med solid erfaring.

Den italienske energiingeniør, Gianluca Mauro, har sin egen mission. Han vil have energibranchen til at forstå potentialerne i Artificial Intelligence. Energisektorens erfarne ledere skal ikke nødvendigvis selv være AI-eksperter, men de skal forstå, hvad AI kan. Sådan lød Gianluca Mauros pointe i et synspunkt på GridTech 7. august. På konferencen uddyber han og giver konkrete eksempler på hvor AI kan bruges i energisektoren.

Vi skal gentænke el-systemet

En af de erfarne ledere fra den danske el-sektor er Knud Pedersen, formand i Radius Elnet. Her er man allerede i gang med at forberede sig på, at kunderne bliver medproducenter. Digitalisering og adgangen til store mængder data kan optimere både kundernes el-forbrug og nettet. Knud Pedersen vil på konferencen fortælle om erfaringer fra de igangværende udviklingsprojekter, og hvilke nye projekter, der er i pipeline.

Professor Pierre Pinson fra DTU Elektro mener vi skal gentænke hele el-systemet. Flere steder i verden er der forsøg med blockchain, der styre decentral produktion og peer-to-peer handel. Med digitaliseringen skal kunderne sættes i centrum af el-system. Pierre Pinson fortæller om, hvordan han ser det implementeret.

Dialog og erfaringsudveksling

Gianluca Mauro, Pierre Pinson og Knud Pedersen er blot tre af de oplægsholderne på konferencen, der derudover vil byde på en gennemgang af en ny undersøgelse Mediehuset Ingeniøren har foretaget om trends i energisektoren, samt oplæg fra Thomas Mikkelsen, der er partner i det finskejede konsulenthus VasaaETT, som har en række kunder i energisektoren.

I løbet af dagen vil der være en innovationssession, hvor en række startups pitcher deres bud på hvilken ny teknologi der kommer til at præge fremtiden. Dagen afrundes med en paneldebat om udfordringer og løsningsmuligheder i fremtidens energiteknologi.

»Det ligger i en naturlig forlængelse af vores strategi, hvor vi i april lancerede GridTech, som det første af en række nichemedier. GridTech og de andre nichemedier leverer indsigt og inspiration til branchens professionelle, konferencen er blot et andet medie. Kernen er, at vi vi som mediehus vil understøtte dialog og erfaringsudveksling,« siger udviklingsdirektør Mette Vindfeld Rosendahl, Mediehuset Ingeniøren.

Pris

For medlemmer af IDA koster det 1449 kr. excl. moms (Normalpris 2499 excl. moms)

Program

9.30: Velkomst med kaffe og croissant

9.40: Introduktion ved konferencier Henrik Munksgaard, redaktør på GridTech.

10.00: AI in the Energy Sector, ved Gianluca Mauro, grundlægger af AI Academy).

10.50: Going fully Consumer-centric - Opportunities and Challenges from Digitalization and Decentralization, ved professor Pierre Pinson fra DTU Electro.

11.30: Energytech Case fra VaasaEET ved Thomas Mikkelsen (Partner og direktør i VaasaEET).

12.10: Frokost

12.50: Energiens megatrends ved Adm. direktør Søren Eriksen, Viegand Maagøe.

13.05: Innovationssession - mød to startups med ambitioner for fremtidens energi - Barry + Christianias Nabovarme projekt.

13.35: Turning Renewable Spikes to Dispatchable Heat and Power ved Philip Hiersemenzel, rådgiver og talsmand i Lumenion.

14.15: Pause med kaffe og kage

14.30: Fleksibilitet i elnettet - Radius' udvikling af et interaktivt samarbejde med kunderne. Hvor fleksibelt kan elkunderne spille sammen med elsystemet? Ved Senior Manager for Portefølgestyring og Netplanlægning i Radius, Sisse Bay.

15.20: Udfordringer og løsninger i fremtidens energiforsyning - paneldebat ved Thomas Mikkelsen, Gianluca Mauro, Anders Dyrelund & Philip Hiersemenzel. Ordstyrer: Henrik Munksgaard.

16.00: Tak for i dag

(med forbehold for ændringer) 

Praktisk Info

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Torsdag d. 15. november 2018

Kl. 09:30 - 16:00


Pris

Firmamedlem

1.811 kr.

Medlem af arrangør

1.811 kr.

Ledig

1.811 kr.

Medlem

1.811 kr.

Seniormedlem

1.811 kr.

Studiemedlem

1.811 kr.

Tilmeldingsfrist

14. november 2018 - kl. 23:59


Antal pladser

100


Ledige pladser

76


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

329191


Arrangør

IDA Energi


Medarrangører

IDA Proces