Arrangement

Er elnettet klar til elbilerne?

Interessen for elbilerne er i positiv fremgang, og med regeringens målsætning om én million el- og hybridbiler på de danske veje i 2030, har elnettet brug for nytænkning og omstrukturering. Hvilke tiltag er nødvendige og er udviklingen på rette vej?

København V

Tirsdag d. 22. januar 2019

Kl. 19:30 - 21:00

Gratis

 

Beskrivelse

Regeringens målsætninger har sat gang i debatten om de alternative fremdriftsmotorer som elbiler og hybrider. Gang på gang mødes ideerne af de kritiske spørgsmål omhandlende forsyningssikkerhed, forbrugsmønstre, rækkevidder og batteriudvikling. For at imødekomme denne skeptisk er det essentielt, at el-leverandørerne udvikler forsyningsplatformen blandt andet ved at skabe et intelligent samspil mellem biler og elnettet. Optimeres samspillet mellem behov og forsyning, vil det være muligt at udskyde nogle af de nødvendige investeringer i elnettet. Intelligente løsninger skal sikre, at vi alle har mulighed for lade bilen til morgendagens behov og de mange julerejsende kan besøge familien på den anden side af sundet, uden at skulle overnatte på halvvejen.

Lærke Flader er branchechef for Dansk Elbil Alliance og er her igennem helt tæt på udviklingen og fremtidsvisionerne for elbilerne og forsyningsnetværket. I alliancen er virksomheder for alle de nødvendige udviklingsområder repræsenteret, hvilket omfatter elbilsproducenter, energiselskaber, komponentleverandører, operatører af ladeinfrastruktur, vidensinstitutioner og virksomheder, der bruger elbiler.

Ved dette foredrag vil fokus blive rettet mod videreudviklingen af forsyningsnettet for at sikre stabilitet og forsyningssikkerhed ved det øgede forventelige forbrug, som ladehydbrid- og elbilerne vil skabe. Hvilke beslutninger er truffet, og hvad står stadigvæk til diskussion?

Lærke Flader vil give os en opdatering af, hvor vi står i dag, hvor langt vi er fra målet, og hvordan vi skal nå derhen. Så udnyt chancen ved dette foredrag for at få svar på eventuelle tvivlsspørgsmål om elbilens fremdrift og fremtid på de danske veje.

Læs mere om Dansk Elbils Alliance her: https://danskelbilalliance.dk/om-dansk-elbil-alliance

Billede: https://danskelbilalliance.dk/nyheder/hyg-dig-mens-du-tanker-el-pa-motorvejen

 

Praktisk Info

Hvor

Ingeniørforeningen, IDA

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Tirsdag d. 22. januar 2019

Kl. 19:30 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

22. januar 2019 - kl. 19:00


Antal pladser

70


Ledige pladser

2


Arrangementsnr.

330039


Arrangør

IDA E


Medarrangører

IDA Automotive

IDA Elteknik

IDA Energi