Arrangement

Er EU's kemikalieregler REACH en succes eller en fiasko?

Aalborg

Tirsdag d. 23. oktober 2012

Kl. 16:30 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Foredrag og debatmøde om REACH. Et møde, hvor du både skal lytte til en ekspert og give dele ud af dine eraringer og frustrationer.

REACH er EU´s fælles regler for registrering, evaluering, autorisering og begrænsning af kemiske stoffer og produkter. Ideen er, at systemet skal dække alle kemiske stoffer og produkter i Europa. Producenter og importører skal fremskaffe nødvendige data om deres skadelighed for mennesker og miljø og om sikker brug, og Anvendelse af forsøgsdyr skal reduceres. Importører, producenter mellemhandlere og brugere skal blive bedre til at tale sammen. Særligt farlige produkter må kun produceres, importeres og bruges med særlig autorisation eller skal helt forbydes. Det Europæiske Kemiagentur (ECHA) skal administrere reglerne,  regulere importørers og producenters dataindsamling, opsamle alle data i store databaser og regulere offentlighedens adgang hertil.  Foredraget skal belyse hvor godt systemet virker, hvilke pligter det pålægger os som ingeniører, og hvordan vi kan og skal udnytte systemet i vort  daglige arbejde. Derefter er det op til deltagerne at drøfte, hvordan vi kan blive bedre til at bruge REACH, og hvordan REACH kan blive forbedret. Der afsættes god tid til udveksling af erfaringer og deltagerne Der afsættes god tid til udveksling af erfaringer og deltagerne er meget velkomne til at fortælle om deres udfordringer og hvad de ser som god praksis.

Der serveres en sandwich og en øl/vand samt kaffe/te til mødet.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men det er nødvendigt at tilmelde sig, da deltagerantallet er begrænset.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Ingeniørhuset i Aalborg

Vestre Havnepromenade 9. 3 sal

9000 Aalborg


Hvornår

Tirsdag d. 23. oktober 2012

Kl. 16:30 - 19:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

18. oktober 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

25


Ledige pladser

25


Arrangementsnr.

995341


Arrangør

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord