Arrangement

Et brag af en Cognac-smagning hos Hugo i Køge

Køge

Tirsdag d. 01. november 2011

Kl. 19:00 - 22:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

I rækken af Hugo`s Kælders mange aktiviteter afholdes der en meget eksklusiv Cognac-smagning. Smagningen er et samarbejde mellem Hugo`s Kælder og Tønden i Haslev.

 

Aftenens foredragsholder er ingen mindre end den charmerende Frk. Sophie Cabanas fra det særdeles eksklusive Cognac-hus Maxime Trijol.

 

Historien starter i 1859 hvor familien Trijol installerer det første destilleringsapparat, og påbegynder produktionen af cognac i selve hjertet af Cognac-regionen. Fire generationer har efterfølgende haft ansvaret, og i et roligt, men sikkert tempo, er kapaciteten blevet udbygget gennem årene. Maxime Trijol producerer i dag "eaux-de-vie" på tyve Charente-stills, og er i dag regionens største familieejede producent. Langt det meste cognac sælges til de store aktører, men familien har valgt at sortere lidt i varerne, og tager selv de absolut bedste fade fra, som efterfølgende tappes under eget navn. Alle Cognac´er af meget høj kvalitet. Dette understreges bl.a. af de mange medaljer og udmærkelser Maxime Trijol har opnået igennem de seneste år.

 

Sophie Cabanas er trods sine unge alder allerede udnævnt til salgsdirektør for Maxime Trijol og bliver af mange regnet som en af de mest kompetente eksperter indenfor Cognac.

 

Vi havde fornøjelsen af at have en smagning i Haslev med Sophie  for 2 år siden og det blev en kæmpe succes for Vinhandler Michael Seindal fra Tønden i Haslev.

 

Til denne smagning er der endog blevet gravet ganske dybt i kældrene: Der vil bl.a. blive præsenteret Cognac fra år 1918 samt 1960'erne og 1970'erne. Deltagerne kommer igennem et program med i alt 9 eksklusive højkvalitets Cognac.

 

Hovedvægten bliver lagt på Cognachuset Maxime Trijol. Vi kommer omkring alle de vigtigste områder i Cognac; dvs. at der bliver cognac fra det inderste distrikt ”Grande Champagne”, men også fra de ydre områder ”Petite Champagne” og ”Borderies”.

 

Deltagerne vil blive sat grundigt ind i diverse kvalitetsbetegnelser og produktionsmetoder.

 

For Thomas Madsen fra Hugos Kælder er det ikke nyt at huse spiritus-smagninger. Vi har haft mange whisky & Rom-smagninger og efter mange opfordringer er det nu lykkedes at afholde en Cognac smagning, oven i købet med en af de ”helt store” udtaler Thomas Madsen.

 

Til smagningen vil der desuden blive serveret en lækker sandwich, ligesom det på selve aftenen vil være muligt at købe de smagte Cognac til reducerede priser.

 

Pris:

IDA medlem 150,-
Studiemedlem 100,- (max. 4 pladser)
Ledsager 300,-

 

Praktisk Info

Hvor

Hugos Kælder

Brogade 19

4600 Køge


Hvornår

Tirsdag d. 01. november 2011

Kl. 19:00 - 22:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Arbejdsledig, medlem

150 kr.

Medlem

150 kr.

Seniormedlem

150 kr.

Ledsager til medlem

300 kr.

Tilmeldingsfrist

30. oktober 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

20


Ledige pladser

7


Arrangementsnr.

124549


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland