Arrangement

Få perspektiv på dit forbrug – kan man lave en personlig bæredygtighedsberegning?

Der er ingen mangel på gode råd om hvordan man kan leve bæredygtigt. Men når du prøver at ændre ved din livsstil og fx købe mere bæredygtigt ind, så kan det være svært at finde ud af hvad der reelt er vigtigt.

Aalborg

Torsdag d. 13. september 2018

Kl. 17:00 - 18:30

Gratis

 

Beskrivelse

Der er ingen mangel på gode råd om hvordan man kan leve bæredygtigt. Men når du prøver at ændre ved din livsstil og fx købe mere bæredygtigt ind, så kan det være svært at finde ud af hvad der reelt er vigtigt. Hvor sætter man bedst ind med ændringer i ens livsstil? Skal man droppe fly, kød, bilen eller isolere huset? Hvad er de vigtigste og bedste valg som giver den bedste effekt på bæredygtigheden og samtidig nemmest kan gøres i ens liv?

Kristian Mølhave og Stig Irving Olsen, Lektorer på DTU, arbejder sammen med studerende på at lave en online beregner hvor du kan få et overblik over din livsstils påvirkning af miljøet og finde ud af hvor du bedst kan ændre dit forbrug. Flere familier har afprøvet beregneren i et testforløb over nogle måneder og fandt at det gav et godt perspektiv på hvor det var bedst at ændre deres livsstil og følge deres udvikling med tiden, især når det er koblet med personlig vejledning.

Beregningen er baseret på at lave en personlig version af en metode der hedder Natural Capital Accounting (NCA), som nogle virksomheder er begyndt at bruge til at beregne hvad man kunne kalde naturens omkostning ved deres produktion. Det er en beregning der inddrager meget mere end blot CO2, og som kan bruges til a guide beslutninger om hvordan man kan forbedre en virksomheds bæredygtighedsprofil på en dokumenteret måde.

De udvikler den personlige NCA beregning til at kunne guide dine beslutninger om hvordan du bedst bliver mere bæredygtig og finde de ændringer i din livsstil der giver mest værdi. Samtidigt giver det perspektiv på hvor vigtigt ændringerne man laver er. En beregning er ikke eksakt, men kan som vejrudsigter bruges til at sikre den bedst mulige handling.

Kristian Mølhave vil gennemgå baggrunden og erfaringer med beregningsmetoden, og diskutere den løbende udvikling. Der vil også være mulighed for at afprøve beregneren under og bagefter foredraget.

Kristian Mølhave er lektor på Institut for Nanoteknologi på DTU, underviser bl.a. i bæredygtig udvikling af nye teknologier. Han startede og leder den årlige konference Sustain på DTU der samler aktører inden for bæredygtige teknologier.

Efter oplægget er IDA Nord vært ved lidt sandwich og øl/vand.

..

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Aalborg

Vestre Havnepromenade 9, 3. sal

9000 Aalborg

Klitmøller


Hvornår

Torsdag d. 13. september 2018

Kl. 17:00 - 18:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

13. september 2018 - kl. 17:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

2


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

328418


Arrangør

IDA Nord


Medarrangører

Elektronik- og IT-Gruppen, IDA Nord

Kompetenceforum, IDA Nord

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord