Arrangement

Familievirksomhed klar til Industri 4.0, ved at udnytte forskningen og samarbejde med DTU

På dette gå hjem-møde får du indsigt i forskningen indenfor kunstig intelligens og eksempler på erhverslivets samarbejde med DTU bl.a. med at gøre familievirksomheden Thürmer Tools klar til Industri 4.0 og bilgiganter brug af DTU´s elbilslaboratorium

IDA Mødecenter, København V

Onsdag d. 05. september 2018

Kl. 16:45 - 20:00

Gratis

 

Beskrivelse

På dette gå hjem-møde får du indsigt i forskningen indenfor kunstig intelligens og eksempler på erhverslivets samarbejde med DTU bl.a. med at gøre familievirksomheden Thürmer Tools klar til Industri 4.0 og bilgiganter som Nissan, Mitsubishi, Peugeot og Citroën, brug af DTU´s elbillaboratorium, for at kunne integrere bilerne til elnettet.

Program:

Kl. 16:45 Kaffe/te

Kl. 17:00 Indledning og dagens program ved Keld Olsen, IDA Mechanical

Kl. 17:05 Skal vi frygte kunstig intelligens? ved Ole Winther, professor, DTU Compute

Kl. 17:50 Familievirksomhed klar til Industri 4.0 ved Ingeborg Rosenvinge, Udviklingschef, Thürmer Tools

Kl. 18:30 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl. 19:00 Udvikling af nye elbiler ”Bilgiganter samarbejder om elbiler” ved Peter Bach Andersen, seniorforsker, DTU Elektro

Kl. 20:00 Tak for deltagelse.

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Programdetaljer:

Skal vi frygte kunstig intelligens? ved Ole Winther, professor, DTU Compute

Forskningen i kunstig intelligens foregår bl.a. på DTU Compute. Her omfatter den alle aspekter af kunstig intelligens, dvs. metoder, der kan gøre computere mere ’menneskelige’ og brugervenlige, og machine learning, der er rygraden i den datadrevne kunstige intelligens. I machine learning udvikler forskerne algoritmer eller computersystemer, som bliver stadig bedre til at løse deres opgave baseret på de data, systemerne har adgang til hen over tid.

Familievirksomhed klar til Industri 4.0 ved Ingeborg Rosenvinge, Udviklingschef, Thürmer Tools

Thürmer Tools har fremstillet specialværktøj til at skære gevind i emner af metal siden 1898. Åretinden havde grundlæggeren, Fritz C. Thürmer, udtaget patent på den firkantede skærebakke. En skærebakke er en form, der benyttes til at forsyne et emne, typisk en stang eller et rør, med et udvendigt gevind. Senere kom der produktion af en række andre skærende værktøjer, bl.a. gevindtappe, der forsyner emner af metal med indvendigt gevind.

Gennem årene er virksomheden flyttet et par gange, og den har været helt og delvist solgt fra og en enkelt gang fusioneret, men er hver gang købt tilbage af medlemmer af familien Thürmer. I to omgange har der været outsourcet produktion til Kina – senest i 2003, hvor hele serieproduktionen blev lagt ud. På adressen i Hvidovre, hvor ti medarbejdere samt studerende er beskæftiget, findes i dag kun specialproduktion af gevindværktøjer. Virksomheden garanterer problemløsning inden for 48 timer, men kan klare de fleste ting inden for et døgn. Bl.a. har man et stort lager af gevindværktøj i ’skæve’ størrelser, som ofte kan hjælpe kunder med et akut problem.

Udvikling af nye elbiler ”Bilgiganter samarbejder om elbiler” ved Peter Bach Andersen, seniorforsker, DTU Elektro

De nyeste elbilmodeller fra store bilfabrikanter er parkeret i DTU’s elbilslaboratorium Electric Vehicle Lab – på DTU Lyngby Campus. Det drejer sig om bl.a. Peugeout iOn, Citroën Berlingo, Nissan Leaf og Mitsubishi Outlander. Bilerne indgår som testbiler i udviklingen af teknologien vehicle-to-grid (V2G). Det er en knologi, der integrerer elbiler i elnettet.

-----------------------

Det er gratis at deltage dog opkræves et gebyr på DKK 200,-, dersom evt. afmelding ikke sker inden 3 arbejdsdage før afholdelsen.

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her https://universe.ida.dk/bruger/login/

Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Onsdag d. 05. september 2018

Kl. 16:45 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 04. september 2018

Kl. 15:30


Antal pladser

40


Ledige pladser

18


Arrangementsnr.

326706


Arrangør

IDA Mechanical


Medarrangører

IDA Education

IDA Fremtidsteknologi

IDA IT

IDA Mechanical Sjælland

IDA Proces

IDA Sjælland