Arrangement

Folkemødet: Lokale fødevarestrategier, på vej mod bæredygtighed!

Lokale fødevarestrategier er en ny udvikling i DK. Hvorfor efterspørges de, og hvordan udvikles de? Samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Selskabet for Fødevaresystemer (under IDA LEVS). Kom til Folkeskibet fra Vestjylland i Allinge Havn.

Fredag d. 15. juni 2018

Kl. 11:30 - 12:30

Gratis

 

Beskrivelse

Gennem de seneste år er der kommet større fokus på lokale fødevarer. Hvad er baggrunden for dette? Hvem er de centrale aktører og hvad er potentialet? Det er nogle af de spørgsmål, der danner baggrund for en kortlægning af lokale fødevarenetværk og – strategier i Danmark, som blev finansieret af RealDania og gennemført af forskere fra Aalborg Universitet (se link nedenfor).

Thorkild Nielsen fra IDAs Levnesmiddelsselskab byder velkommen. Rapportens medforfatter, Mads Randbøll Wolff vil præsentere hovedpunkter fra projektet. Derefter vil der være debat i "den Grønne Sofa", hvor vi har inviteret Søren Holm fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Louise Groth-Michelsen fra Bornholms Regionskommune og Jesper Zeilund fra Odsherred. Formålet er at skabe opmærksomhed om udviklingen i kommunerne og lokalt om arbejdet med lokale fødevarestrategier. Gennem samtalen med de tre dykker vi ned i baggrunden for, at man lokalt er begyndt at arbejde med fødevarepolitik og strategier. Tre forskellige perspektiver og bidrag til det lokale strategiarbejde.

Til slut vil Karen Refsgaard fra Nordregio samler op på de vigtigste pointer og give et overblik over, hvad der sker i andre dele af Norden.

Selskabet for fødevaresystemer:

https://universe.ida.dk/netvaerk/industri/ida-levnedsmiddelselskabet/ida-urban-food-systems-selskabet-for-foedevaresystemer/

 

 

 

Praktisk Info

Hvor

Folkeskibet

Allinge Havn

H3, Allinge Havn


Hvornår

Fredag d. 15. juni 2018

Kl. 11:30 - 12:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

15. juni 2018 - kl. 11:30


Antal pladser

160


Ledige pladser

134


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

327523


Arrangør

IDA Levnedsmiddelselskabet