Arrangement

Foredrag med Svend Brinkmann - Gå glip & Ståsteder

Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og så har hans bøger konstant ligget på bestsellerlisterne over fagbøger.

Herning

Torsdag d. 24. maj 2018

Kl. 19:00 - 21:00

Fra 50 kr.

 

Beskrivelse

Gå glip - Om begrænsningens kunst i en grænseløs tid

Svend Brinkmann udgav for et par år siden den underholdende, provokerende og succesfulde bog ”Stå fast”, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens omsiggribende udviklingstvang og positivitet. Men bogen efterlod nogle grundlæggende og eksistentielle spørgsmål: Hvad er værd at stå fast på i tilværelsen? Hvad har et menneske pligt til at gøre? Hvad er overhovedet et meningsfuldt liv? Det forsøgte Svend Brinkmann i den efterfølgende ”Ståsteder” at præsentere nogle samfundskritiske svar på. I sin nyeste bog “Gå glip” undersøger Svend Brinkmann nu begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget i en kultur, der længe har dyrket tanken om ”så meget som muligt, så hurtigt som muligt”. Vi fortæller os selv og hinanden, at vi skal nå at opleve så meget som muligt, før vi dør, men i vores grænseløse tid ser prisen ud til at være en udpining af både naturens ressourcer og de menneskelige. Han argumenterer derfor for, at det er bydende nødvendigt for os som samfund, at vi lærer begrænsningens kunst - både for at kunne håndtere samtidens og fremtidens kriser, men også fordi det i sig selv er værdifuldt for mennesker at lære en livskunst bygget på mådehold.
Foredraget og aftenen med Svend Brinkmann tager udgangspunkt i både ”Ståsteder” og den helt nye bog “Gå glip”, og vi garanterer en både udfordrende, tankevækkende og underholdende aften med en af landets skarpeste tænkere.

Om Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. I 2015 modtog han DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og senere har Weekendavisen kåret ham som den vigtigste intellektuelle i Danmark. Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg og lykke som psykologiske og kulturelle fænomener.

Hvis i har nogle spørgsmål til arrangementet skal i være velkommen til at kontakte Mette Knak (mail: 201509030@post.au.dk)

Billetterne til arrangementet vil blive tilsendt over mail kort efter tilmeldingsfristen.

*** OBS OBS OBS ***

Pr. d. 1. februar 2016 er der indført en no-show-fee på 200 DKK på gratisarrangementer. No-show-fee bliver opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at framelde dig inden sidste afmeldingsfrist. Denne no-show-fee dækker eventuelle udgifter der er tilskrevet arrangementet.

 

Praktisk Info

Hvor

MCH Herning Kongrescenter!

Østergade 37

7400 Herning

Teatersalen


Hvornår

Torsdag d. 24. maj 2018

Kl. 19:00 - 21:00


Pris

Ledig

50 kr.

Medlem

50 kr.

Seniormedlem

50 kr.

Studiemedlem

50 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

250 kr.

Tilmeldingsfrist

23. maj 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

46


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

250 kr.

Arrangementsnr.

324073


Arrangør

Herning Afdeling, IDA Vestjylland