Arrangement

Foredrag: Nyeste informationer om fremtidens solceller

Foredrag: Nyeste informationer om fremtidens solceller Gennem intensiv forskning over det seneste årti er nyttevirkningen af organiske solceller steget betragtelig, og er nu nået op på 12%. Deres øgede nyttevirkning,

Aabenraa

Onsdag d. 11. februar 2015

Kl. 17:15 - 18:30

Gratis

 

Beskrivelse

Program
Kl. 17.15 Foredrag: Nyeste informationer om  fremtidens solceller
•Solcellers virkemåde
•Første, anden og tredje generations solceller
•Solceller fra organiske materialer◦Potentiale og udfordringer
◦Op-skalering og fremtidig implementering på markedet

Morten Madsen - Associate Professor, Mads Clausen Institute- Uddannet Civilingeniør i Fysik og Teknologi samt Ph.D. indenfor Funktionelle Materialer og Nanoteknologi på Syddansk Universitet. Postdoc på UC Berkeley, Californien, 2010. Siden 2011 Adjunkt, og siden 2014 Lektor, på Mads Clausen Instituttet (MCI), Syddansk Universitet. Leder af den organiske solcellegruppe på MCI, Syddansk Universitet.

Fremtidens solceller

Gennem intensiv forskning over det seneste årti er nyttevirkningen af organiske solceller steget betragtelig, og er nu nået op på 12%. Deres øgede nyttevirkning, samt det at de kan laves mekanisk fleksible, ultra-tynde og lette samt delvist gennemsigtige, gør dem i dag attraktive for der kommercielle marked. Der er dog stadig udfordringer på udviklingssiden som skal adresseres inden en mulig kommercialisering af denne teknologi  kan finde sted.

I dette oplæg er fokus rettet mod udvikling og fremstilling af nye typer fleksible solceller, med et specielt fokus på solceller lavet af organiske materialer. Solcellers generelle virkemåde vil blive beskrevet ud fra de bagvedliggende fysiske principper, og forskellen på kommercieller Siliciums solceller (første generation), uorganiske tyndfilmsceller (anden generation) og organiske solceller (tredje generation) vil blive gennemgået. Der vil være et særligt fokus på organiske solcellers virkemåde og hvilke udfordringer der skal håndteres ved fremstilling af disse. Til sidst ses hen imod en mulig masseproduktion af organiske solceller og hvad der skal til for at denne teknologi kan kommercialiseres.

Pris
Deltagelse er gratis for IDA-medlemmer og en ledsager. Ledsagere ud over betaler 250 kr. for hele arrangentet! Husk tilmelding til begge arrangementer.

Tilmeldingsfrist
Sidste frist for tilmelding er den 8. februar 2015. Husk også at tilmelde dig til Generalforsamlingen arr. nr.313349

 

Praktisk Info

Hvor

Folkehjem - Aabenraa

Haderslevvej 7

6200 Aabenraa


Hvornår

Onsdag d. 11. februar 2015

Kl. 17:15 - 18:30


Pris

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

09. februar 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

40


Ledige pladser

1


Tilvalg

1. Ledsager

0 kr.

2. Ledsager

250 kr.

Arrangementsnr.

313353


Arrangør

Sønderjylland Afdeling, IDA Syd