Arrangement

Forøgelse af sikkerhed ved lysbuefejl i elinstallationer

Haslev

Tirsdag d. 28. maj 2013

Kl. 15:00 - 17:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Brandsikkerhed står højt på dagsordenen såvel i erhvervsbygninger, som i private hjem. Ifølge beredskabsstyrelsen, var fejl i elektriske installationer årsag til 675 brande i Danmark i 2012. En enkel metode kan være med til at have afgørende betydning for begrænsning af disse brande.
 
Med 675 brande, forårsaget af fejl i elektriske installationer i 2012, kan ny udvikling i Siemens få vigtig betydning i kampen mod el-brande. Funktionen er meget enkel, men effekten er afgørende. Det er en simpel gnist-detektor, der er tale om, og Siemens har hentet teknikken til et nyt produkt hjem fra USA.
- Vi har udviklet et produkt, hvis funktionalitet er enkel, men enorm effektiv. Hvis vi på den måde kan gøre private hjem og virksomheder mere sikre, er man nået et godt stykke vej mod sikkerhed i el-installationer, siger produktchef Ulrich Moustgaard.
I USA har man i mange år brugt gnist-detektorer til at begrænse antallet af brande både i erhvervsbygninger og i de private hjem. Siemens har videreudviklet teknikken fra USA, så den passer til de europæiske standarder.
Det er en afgørende udvikling og nyhed i kampen mod de mange brande i private hjem og erhvervsbygninger, som opstår grundet fejl i elektriske installationer. Gnist-detektoren gør el-installationer mere sikre, og det er derfor et vigtigt tillæg til den eksisterende sikkerhed til el-tavler.
I dag beskyttes mange el-installationer med sikringer imod overbelastning og kortslutning, og dermed sikres man ikke imod løse forbindelser, dårlige kontakter, fejl i ledninger og kabler eller andre fejl, som ved lysbuedannelse kan danne varme nok til at starte en brand. Man når derfor ikke i tide at opsnappe faresignaler.
- Alle steder hvor der er værdier, som skal beskyttes imod brand, vil gnist-detektoren give en ny dimension af beskyttelse. På steder hvor der opbevares let brandbart materiale for eksempel kunst, bøger mm., kan man for en lille investering opnå en stor sikkerhed, siger produktchef Ulrich Moustgaard.
Udviklingen gør den nye gnist-detektor i stand til at opdage eventuelle lysbuer/gnister i et tidligt stadie, så afbryderen slukker inden der opstår farer.
Fakta
Den nye gnist-detektor 5SM6 som Siemens har udviklet er en udvidelse af Sentron sortimentet. Yderligere information om produktet kan findes på: www.siemens.dk/gnist-detektor
 
Hvert år laver Beredskabsstyrelsen en omfattende undersøgelse af redningsberedskabet i Danmark. I 2011 rykkede man i alt ud til 16.719 brande.
 

Program:                  
14.45 – 15.00 
Registrering samt kaffe

15.00 – 15.10    
Velkomst       
                                                                            
15.10 – 17.15   
Hvorfor en ekstra beskyttelse. Funktion og installation
Salgsdirektør Jørgen Kristiansen, Siemens A/S

17.15 – 17.30             
Diskussion og afrunding

Deltagelse er gratis og i henhold til IDAs regler. Der kan udleveres deltagerbevis til brug ved evt. SKS-mappe.

Der serveres kaffe og sandwich/forfriskning. 

 

 

Praktisk Info

Hvor

SEAS-NVE Holding A/S

Energivej 33

4690 Haslev


Hvornår

Tirsdag d. 28. maj 2013

Kl. 15:00 - 17:30


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Bestyrelsesmedlem

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Journalist

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

27. maj 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

60


Ledige pladser

42


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

997318


Arrangør

IDA Elteknik