Arrangement

Fremtidens forstad

Aalborg

Tirsdag d. 07. februar 2012

Kl. 16:30 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Fra at vi i mange år har koncentreret os om byomdannelse af gamle industriområder, er forstaden nu kommet i fokus, og det er her de kommende års største udfordringer forventes at ligge.

Forstaden er for mange det sted vi bor og er opvokset, men som ingen rigtig taler om. Vi ved alle hvad forstaden er – eller gør vi? Vi har alle et forhold til forstaden, men har du tænkte over hvad forstaden kan og skal i forhold til f.eks. midtbyen? Ved at sætte fokus på forstaden, åbnes der op for en række interessante spørgsmål og diskussioner, og inden vi kan udvikle og planlægge fremtidens forstad er det vigtigt at se på hvilken rolle forstaden skal spille i fremtidens by, og hvilken form vi bør tilstræbe. Hvilke kvaliteter skal sikres, og hvilke potentialer kan udvikles? Hvordan bliver forstaden mere bæredygtig – og skal den overhovedet være det? Spørgsmålene er mange, og Nordjyske Planlægger har derfor engageret tre spændende oplægsholdere som input til debatten:

Thomas Juel Clemmensen, forskningsadjunkt ved Arkitektskolen i Aarhus, indleder debatten med tanker om forstaden før, nu og i fremtiden. Udgangspunktet vil være hans bog: Grænseløse Byer.

Serban Cornea, arkitekt MAA og partner i Mutopia, konkretisere debatten om fortætning af forstaden, og viser eksempler på nye måder at tænke ”fortætning”.

Udover Thomas Juel Clemmensen og Serban Cornea, vil de 12 præmierede film fra Bo-tæt-konkurrencen blive vist med oplæg fra Troels Steenholdt Heiredal, som udover at være præmieret i konkurrencen, netop har afsluttet sin kandidat på Arkitektskolen i Aarhus med et projekt om fremtidens forstad.

Der er således lagt op til en spændende eftermiddag hvor forstaden er i centrum, og vi håber du har lyst til at deltage i debatten.

Undervejs vil der blive serveret lidt mad og drikke. 

Der er begrænset deltagerantal. Det er gratis at deltage men tilmelding er nødvendig.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Kulturhus NORDKRAFT

Kjellerups Torv 5

9000 Aalborg


Hvornår

Tirsdag d. 07. februar 2012

Kl. 16:30 - 19:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

07. februar 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

80


Ledige pladser

25


Arrangementsnr.

125269


Arrangør

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord