Arrangement

Fremtidens generation 3D metalprint og demonstration af mulighederne

På dette gå-hjem-møde, får du nærmer indsigt i mulighederne for 3D metalprint giver nu og i fremtiden. Leverandør af 3D printer vil gennemgå forskellige typer af 3D printer og vi får en rundvisning af maskiner og udstyr på Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut, Aarhus

Torsdag d. 04. april 2019

Kl. 17:00 - 20:30

Gratis

 

Beskrivelse

Danske små og mellemstore virksomheder bruger hovedsagligt 3D print til prototyper, men der er store gevinster i at bruge 3D print i selve produktionen.

3D-print vil åbne for mere fleksibel, effektiv og miljøvenlige produktion, men danske virksomheder er langt fra at have implementeret teknologien. Er det manglende viden? Er det en træg fremstillingsindustri? Eller skyldes det, at 3D-print fået ry for at være noget, ingeniører printer på hobbybasis hjemme i kælderen?

Program:

Kl. 17:00 Indledning og dagens program v/ Keld Olsen, IDA Mechanical Sjælland

Kl 17:05 Velkomst, og præsentation v/ Henning Henningsen, Teknologisk Institut

Kl 18.00 Præsentation v/ Søren Skov Skjødt, CADSYS

Kl 19.45 Visning af maskiner og udstyr på Teknologisk Institut, med spørgsmål og svar

Kl 19:45 Spisning, snak og netværk

Kl 20.30 Seneste afslutning og tak for deltagelse v/ Keld Olsen, IDA Mechanical

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Eventuelle spørgsmål til arrangementet kontakt Keld Olsen på 60825489 / keldolsen2@godmail.dk

Center for Industriel 3D-print på Teknologisk Institut

På Teknologisk Institut har vi slået dørene op for Danmarks eneste Center for Industriel 3D-print. Centeret demonstrerer og udvikler det industrielle potentiale ved 3D-print i produktionen i Danmark. Danske virksomheder får dermed adgang til en fuld produktionslinje til udvikling og print af komponenter og dele, der sidenhen kan implementeres direkte i egen produktion. Samtidig klæder centeret virksomheder på med viden om den ny teknologi gennem bl.a. uddannelse, rådgivning, events og openlabs.

Dansk AM Hub sætter fart i brug af 3D-print

Flere små- og mellemstore virksomheder skal i gang med at integrere 3D-print og additive manufacturing (AM) i produktionen.

Det er det overordnede mål for den nye nationale AM Hub, som er støttet af Industriens Fond med 46 millioner kr. og gik i gang med aktiviteterne ved årsskiftet.

– Vores formål er at få flere små og mellemstore virksomheder til at bruge 3D-print, og der halter vi bagefter andre lande. Det mangler vi at få integreret i Danmark, siger Mads Damkjær, som er administrerende direktør i Dansk AM Hub.

For at flytte virksomhederne og industrien i retning mod mere 3D-print tilbydes de stribevis af individuelle forløb gennem Dansk AM Hub, som giver virksomheder både viden og konkrete værktøjer til at komme videre og få lagt strategi og tilpasset forretningsmodeller, så den nye teknologi kan integreres. Og så skal to store offentlige arrangementer være med til at understøtte udviklingen og sætte fokus på området.

Dansk AM Hub vil derudover også stå for en årlig national kortlægning af danske virksomheders brug af 3D-print, som skal vise danske virksomheders omstilling og integrering af teknologien og som gennem årene kan vise udviklingen.

----------------------------------------------------

Om tilmelding

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerprofil.

Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

 

Praktisk Info

Hvor

Teknologisk Institut

Kongsvang Allé 29

8000 Aarhus


Hvornår

Torsdag d. 04. april 2019

Kl. 17:00 - 20:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 01. april 2019

Kl. 14:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

23


Arrangementsnr.

329599


Arrangør

IDA Mechanical


Medarrangører

Elektroteknisk Gruppe, IDA Østjylland

IDA Education

Kvindeudvalg, IDA Østjylland

Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Østjylland