Arrangement

Genanvendelse af plastic - Virksomhedsbesøg

Den danske virksomhed Aage Vestergaard Larsen A/S fra Mariager har mere end 45 års erfaring med at genanvende plastic. Besøg dem og hør om hvordan de genanvender forskellige plasttyper og også hvilke udfordringer der er for at øge genanvendelsen.

Mariager

Tirsdag d. 11. september 2018

Kl. 17:00 - 19:30

Gratis

 

Beskrivelse

Hos Aage Vestergaard Larsen A/S er de mere end 50 mennesker som dagligt – og med stor passion - arbejder med at oparbejde plastaffald til en ny genanvendelig plastråvare i høj kvalitet. I Danmark er der flere virksomheder der arbejder med samme dagsorden - nemlig at være med til at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark markant. For at kunne det, kræver det en adfærds- og holdningsændring fra alle, lige fra forbruger til producent, og alle derimellem. Der skal være vilje og lyst til at være med til at ændre indsamlings- og behandlingsmetoder, samt nogle der kan og vil se de mange muligheder. Der er håb og tiltro til, at den kommende nationale plasthandlingsplan fokuserer på plastens mange gode egenskaber og muligheder for at skabe vækst.

Kom og se hvordan Aage Vestergaard Larsen genanvender forskellige plasttyper. De holder produktionen i gang kun for vores skyld. Udover at se produktionen vil vi også høre om de udfordringer der er med at genanvende plast og hvorfor vi ikke skal stoppe med at bruge plastic.

Den seneste fokus i medierne på plast kan efterlade os alle med det indtryk, at plast konsekvent er et problem og uønsket. Plast i naturen og i verdenshavene er selvfølgelig en uskik og bør stoppes omgående, og ethvert tiltag som kan forhindre disse forureninger af natur, bør iværksættes omgående. Plast ER et fantastisk materiale, som samfundet ikke kan undvære. Uden plast vil madspildet eksplodere, og uden plast ville sundhedsvæsenet ikke kunne fungere. Alle undersøgelser viser, at plastforbruget i de kommende år fortsat vil stige, så det handler om at finde og udvikle løsninger for det forbrugte plast, så det bliver ved med at være en ressource og ikke affald.

Dette arrangement er en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Vi vil forsøge at arrangere samkørsel, hvis der er stemning for dette, så angiv venligst hvilken by du gerne vil køre med fra/samle andre op.

Der vil blive serveret en snack ved ankomst og undervejs vil der ligeledes serveres en sandwich.

Der vil blive opkrævet et no-show fee på 200 kr. Afbud senere end afmeldingsfrist meddeles direkte til arrangør Maria Sigsgaard på msigsgaard@gmail.com

 

Praktisk Info

Hvor

Aage Vestergaard Larsen

Klostermarken 3

9550 Mariager


Hvornår

Tirsdag d. 11. september 2018

Kl. 17:00 - 19:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

03. september 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

35


Ledige pladser

4


Arrangementsnr.

327811


Arrangør

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord


Medarrangører

IDA Nord

Maskin-, Skibs- og Produktionsteknisk Gruppe, IDA Nord