Arrangement

GIS-Kursus

Geografiske InformationsSystemer? Ja det kan lyde lidt indviklet, hvis du ikke ved hvordan du skal gribe det an. Så tag med IDA og lær hvordan.

Aalborg

Onsdag d. 07. november 2018

Kl. 16:30 - 20:30

Fra 35 kr.

 

Beskrivelse

Kom med til GIS-kursus og få en introduktion til Geografiske Informations Systemer (GIS). GIS er et meget anvendeligt og kraftfuld redskab, som giver mulighed for at analyserer, kombinere og visualisere geografisk data. Ved at anvende diverse værktøjer i GIS programmer kan der fremstilles tematiske kort som viser sammenhænge i data der ellers ikke ville være mulige at se. Det kan være temakort over vertikal landbevægelse, støj, andelen af skov, demografi, forbrydelser osv.

Til kurset får du først en introduktion til GIS af Henrik Brændskov Larsen, som er uddannet landinspektør og ansat i Geopartner, et rådgivende landinspektørfirma. Under geografiske informationssystemer hører geodata, kartografi, geografiske analyser og geo-visualisering, hvilket kort vil blive gennemgået. Oplægget vil være efterfulgt af øvelser, hvor der vil være mulighed for at få hjælp af Henrik.

GIS udbydes af mange forskellige leverandører, men i dette kursus får du en introduktion til QGIS, som er et gratis open source program.

VIGTIGT! For at deltage i kurset skal du medbringe en bærbar computer med QGIS version 2.18 installeret (eller senest ”Long term release”). Du henter programmet her: https://qgis.org/en/site/forusers/download.html

Har du allergener bedes du kontakte os vha. nedenstående kontaktoplysninger, ellers vil der ikke blive taget forbehold for dette under arrangementet.

Ved spørgsmål mv. kontakt Nichlas Storgaard på nichlasst@ida.dk eller 23 30 80 23

OBS: Ved problemer med tilmeldingen kontakt hek@ida.dk. Oplys medlemsnummer/CPR-nummer og arrangementsnummer.

Er du forhindret i at deltage i arrangementet, bedes du melde afbud før afmeldingsfristen. I tilfælde af udeblivelse uden afbud opkræves et “no show fee” svarende til 50 kr. for dette arrangement. Afbud kan meldes på www.mit.ida.dk eller i hastetilfælde kan afbud meldes til hek@ida.dk.

 

Praktisk Info

Hvor

Basis

Strandvejen 12-14

9000 Aalborg

Lokale 315


Hvornår

Onsdag d. 07. november 2018

Kl. 16:30 - 20:30


Pris

Ledig

35 kr.

Medlem

35 kr.

Studiemedlem

35 kr.

Tilmeldingsfrist

05. november 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

30


Ledige pladser

6


Arrangementsnr.

328183


Arrangør

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord


Medarrangører

Kurser for studerende