Arrangement

Gode tips til grillning - med inspiration fra grilllandsholdet

IDA levnedsmiddelselskabet sætter fokus på grillning - med inspiration fra Det Danske Grill Landshold - om kul/gas grillning - grillning af let og lækkert tilbehør - hvordan forskellige krydderier kan reducere dannelsen af cancerogene forbindelser.

København V

Tirsdag d. 06. maj 2014

Kl. 19:00 - 21:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Program

19.00 – 19.05 Velkomst, v/ Birgitte Glad, IDA Levnedsmiddelselskabet

19.05 – 20. 00 Gode tips til grillning - med inspiration fra Det Danske Grill Landshold
v. Manager Anders Jensen Webers officielle grillskole og oplevelseshus Grilleriet® København

Anders har de sidste 14 år arbejdet med grill professionelt, og siden 2008 har han været fast mand på Det Danske Grill Landshold. Sammen med resten af teamet har han flere gange deltaget i det, der betragtes som det officielle VM i BBQ, Memphis in May – hvor teamet blev det første ikke-amerikanske hold til at vinde en disciplin. Det skete i 2011, hvor danskerne vandt den ærke-amerikanske kategori ”BBQ-sauce”. Siden er det blevet til en række andre imponerende placeringer – og sidste år kulminerede det, da holdet vandt det samlede VM under organisationen WBQA.

20.00 Pause

20.20 - 20.40 Grønt og groft - spændende tilbehør til grill.

v/Chefkonsulent Hanne Castenschiold, Landbrug & Fødevarer, Handel, Marked & Ernæring.

Hanne har de sidste 15 år arbejdet med ernæring og tilberedning af fortrinsvis okse- og kalvekød.  Hun har beskæftiget sig med, stegemetoder, tilberedningstider og -temperaturer med det mål for øje,  at forbrugerne opnår den bedste spisekvalitet på den nemmeste måde.  En del af hendes arbejde har bestået i afprøvning og redigering af opskrifter til www.voresmad.dk, som er en forbrugerrettet hjemmeside med opskrifter, tips og tricks, viden om maden – og herunder mad på grill.

20.40 - 21.00 Sikker grillning  -  i forhold til bakterier og cancerogene forbindelser
v/ Seniorkonsulent Lene Meinert, DMRI

Lene har en Master i fødevarevidenskab med fokus på fødevarekemi og – mikrobiologi fra Københavns Universitet. Masteren blev suppleret med en ph.d. i fødevarekemi og sensorik. Lene har de sidste 10 år været ansat på DMRI som projektleder. Lene styrer typisk projekter, hvor fagområderne kemi-, mikrobiologi og sensorik (inkl. spisekvalitet) indgår i en kompleks problemstilling.  Lene er bestyrelsesmedlem af Dansk Sensorik Selskab, der er arrangør af dette års europæiske sensorik-konference, EuroSense.

21 - 21.20 Diskussion og afslutning v/ Rie Sørensen, IDA Levnedsmiddelselskabet


 

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Innovate

(bygningen ved siden af IDA Mødecenter) Kalvebod Brygge 33

1780 København V


Hvornår

Tirsdag d. 06. maj 2014

Kl. 19:00 - 21:30


Pris

Studiemedlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Firmamedlem

100 kr.

Medlem af arrangør

100 kr.

Ledig

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

150 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.150 kr.

Tilmeldingsfrist

05. maj 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

86


Arrangementsnr.

310439


Arrangør

IDA Levnedsmiddelselskabet


Medarrangører

IDA Food Network