Arrangement

Grøn kemi og fremtidens energisystemer

Vi har brug for nye materialer, hvis vi skal løse vore forureningsproblemer og tæmme drivhuseffekten. Vi har derfor bedt Martin Nielsen fra DTU fortælle om sin forskning i grøn kemi og fossile brændstoffer.

Aalborg Øst

Onsdag d. 13. juni 2018

Kl. 17:00 - 20:30

Gratis

 

Beskrivelse

Martin er kemiker, 36 år og Ph.D. fra Århus Universitet, hvor han udviklede giftfri katalysatorer til medicinindustrien. Han har derefter arbejdet som postdoc ved Leibniz Institut für Katalyse i Rostock (LIKAT) og Harvard University i Boston.

Ved LIKAT arbejdede han med at anvende træsprit som lagermedie for brint. Brint er som bekendt kandidat til at blive fremtidens brændstof i transportsektoren. Men det er farligt at lagre og transportere. Derfor arbejder man med at lagre brint som træsprit og genudvinde brint efter behov. Martin har her udviklet en katalysator, der gør genudvinding af brint fra træsprit meget mindre energikrævende end hidtil.

Ved Harvard arbejdede Martin med nye materialer til syntese-, katalyse- og materialeindustrien. Disse materialer har potentialet til i fremtiden at revolutionere den kemiske industri da de vil kunne designes til et helt specifikt formål langt mere præcist end vi kan i dag.

Martin er nu ansat som adjunkt ved DTU Kemi, hvor han blandt andet forsker i grøn kemi. Martin har netop modtaget en bevilling på knap 10 mio kroner fra Villum Fonden til at forske i lagring af grøn energi. Han vil på denne baggrund kommentere mulighederne for at undvære de fossile brændstoffer i overskuelig fremtid.

 

Praktisk Info

Hvor

Institut for Kemi og Biovidenskab

Fredrik Bajers Vej 7H Auditorie 1.002

9220 Aalborg Øst

Auditorium 1.002


Hvornår

Onsdag d. 13. juni 2018

Kl. 17:00 - 20:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

11. juni 2018 - kl. 12:00


Antal pladser

80


Ledige pladser

55


Tilvalg

Ledsager

75 kr.

Arrangementsnr.

326312


Arrangør

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord


Medarrangører

Energiteknisk Gruppe, IDA Nord