Arrangement

Guddommelige ”H” af Ingvar Cronhammar i Cisternerne i Søndermarken

De underjordiske cisterner i Søndermarken er indtaget af Ingvar Cronhammar med vand, lys og lyd som en perfekt kombination af noget funktionelt og noget helligt, der rammer selv de ugudelige. Vi lander på jorden igen i Bjælkehuset til en let frokost.

Frederiksberg

Søndag d. 30. august 2015

Kl. 10:50 - 14:00

Fra 185 kr.

 

Beskrivelse

Udstillingen "H" er en ambitiøs og omfattende installation, skabt ud fra stedets særlige udfordringer og klima.

33 år efter at Cisternerne blev drænet, er vandet kommet tilbage i det 4.320 kvadratmeter store vandreservoir dybt under Søndermarken. Som besøgende er man omgivet af vand, både i form af et stort vandspejl, der dækker gulvet, og 28 søjler af lysende, faldende vand. Via gangbroer bevæger man sig ind i et ukendt mørke. Vandet vil spejle, reflektere og være medskabende på såvel det visuelle som den musikalske del af projektet, der skabes af komponisten Martin Hall.


Ingvar Cronhammars værk bidrager med en tyngde og kraft, der giver karakter af noget maskinelt. De besøgendes vandring ind i mørket vil være som at træde ind i maskinrummet på en monstrøs udefinerbar maskine. Ingvar Cronhammars kunstneriske greb i Cisternerne er nøgternt, uden det mindste anstrøg af sentimentalitet, og alligevel kan værket danne metaforer for sindets tilstande, det anelsesfulde og underbevidste.

Efter omvisningen vandrer vi til Restaurant Bjælkehuset, som er en del af den skønne grønne Søndermark og har ligget på Valby Bakke siden 1915.  

Bjælkehuset er med den autentiske og hyggelige atmosfære og placeringen i Søndermarken et landligt pusterum i storbyen. Det fredede haveanlæg Søndermarken blev fra 1669 til 1703 anlagt som kongelig lysthave i fransk stil i forbindelse med Frederiksberg Slot. Der var dengang kun adgang for kongelige og adelige gæster, men i 1852 blev haven åbnet for alle.

Det snart 100 år gamle hus emmer stadig af historie. De gamle kilder fortæller, at der i 1948 var bjørnegræs på taget, og at man parkerede en ged deroppe, som kunne holde væksten i ave. Det var også1948, at Fru Esther i Bjælkehusets køkken efter sigende opfandt friturestegt camembert, mens hendes og manden Carls papegøje livligt sludrede med restaurantens gæster. I dag er både geden og papegøjen væk, men samme intime stemning kan stadig nydes ved indtagelse af friturestegt camembert.

Frokosten består af en pariserbøf og naturligvis friturestegt camambert. 

Arrangementet dækker rundvisning i Cisternerne og frokost incl. kaffe. Øvrige drikkevarer er for egen regning.

Maks 1 ledsager.

Pris: 185,00 kr. pr. deltager 

Vi mødes ved Cisternerne, som ligger lidt inde i Søndermarken over for hovedindgangen til ZOO.

 

 

                                                               --o--

 

 

Praktisk Info

Hvor

Cisternerne - Søndermarken

Overfor ZOOs hovedindgang

2000 Frederiksberg


Hvornår

Søndag d. 30. august 2015

Kl. 10:50 - 14:00


Pris

Ledig

185 kr.

Medlem

185 kr.

Seniormedlem

185 kr.

Studiemedlem

185 kr.

Tilmeldingsfrist

21. august 2015 - kl. 23:00


Antal pladser

22


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

185 kr.

Arrangementsnr.

314579


Arrangør

Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland