Arrangement

Guidet fugletur med bus til Sverige. Oplev tranedans og rovfugle

Tranedans i Østsverige. Dagstur med bus til Pulken i Skåne, hvor 3000-5000 traner gør midlertidigt kurophold. Derefter kører vi til Fyledalen hvor skal se sø- og rovfugle, bl.a. kongeørn og glenter. Forplejning undervejs.

Lørdag d. 30. marts 2019

Kl. 08:00 - 17:30

Fra 175 kr.

Udsolgt

Tilmeldingsfrist 03. marts 2019 - kl. 23:55

 

Beskrivelse

Bustur til Pulken på Østkysten i Skåne tæt ved Kristiansstad og Fyledalen midt i Skåne. Pulken er midlertidigt opholdssted for traner på træk til redesteder i det nordlige Sverige og Finland. I Pulken er der mellem 3000 og 5000 traner i slutningen af marts. I Fyledalen er der søfugle og rovfugle – glenter, kongeørn, m.fl

Turen går først til Pulken, hvor vi tilbringer et par timer med at observere tranedansen. Der er fine muligheder for at se både med og uden kikkert. Undervejs til Pulken gør vi ophold for at indtage kaffe og lidt brød. Efter ophold i Pulken spiser vi så frokost af medbragte madpakker af luksussmørrebrød. Øl og vand kan købes i bussen. Medbring selv bestik. Derefter kører vi til Fyledalen, som ligger ca. 1 times kørsel fra Kbh. Her kigger vi på sø- og rovfugle. Man kommer også tæt fuglene her, så man bl.a. kan opleve de store vingefang fra rovfuglene.

Husk bestik, varmt tøj og evt. kikkert. Guiden medbringer nogle kikkerter og scope til låns.

Forplejning indbefatter: Fri kaffe/te i bus, 1 basse, pålægsbakke med tilhørende brød.

Øvrige drikkevarer kan købes om bord.

Opsamling sker på på Ølby Station ved Netto kl. 8:00 og Sjælør Station inde på parkeringspladsen kl. 8:30

Arrangør: grbo@mail.com

VIGTIGT: Deltagere må selv sørge for nødvendig rejseforsikring udover det blå sygesikringskort samt Pas. Man er fx. ikke dækket for hjemtransport i tilfælde af sygdom ved rejser udenfor Danmark. Se evt mere her: "IDA Forsikring og sygesikringskortet"

VIGTIGT: Hvis der, mod forventning , ikke er traner ved Pulken på grund af forårets vejrlig bliver turen aflyst mindst 5 dage før og det indbetalte beløb refunderet.

 

Praktisk Info

Hvor

Pulken og Fyledalen

Vigtigt!! Se bussens opsamlingssteder i teksten.


Hvornår

Lørdag d. 30. marts 2019

Kl. 08:00 - 17:30


Pris

Ledig

175 kr.

Medlem

175 kr.

Seniormedlem

175 kr.

Studiemedlem

175 kr.

Tilmeldingsfrist

03. marts 2019 - kl. 23:55


Antal pladser

50


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

325 kr.

Arrangementsnr.

329428


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland