Arrangement

Hjernen i et neuropsykologisk perspektiv

Workshoppen giver dig inspiration, viden og redskaber til, hvordan du kan afhjælpe koncentrations- og hukommelsesproblemer.

Onsdag d. 09. september 2015

Kl. 17:30 - 21:30

Fra 110 kr.

 

Beskrivelse

Hvordan muliggør hjernen sprog, tænkning og adfærd? Hvilke hjerneområder er involveret i hukommelse, initiativ og hæmninger, og hvordan kan personligheden blive forandret ved ulykker eller sygdomme i hjernen?

Neuropsykologien beskæftiger sig med kortlægning af hjernens psykologiske funktioner og anatomiske arbejdsdeling. Gennem systematiske undersøgelser af patienter med hjerneskade, har man opnået viden om forskellige hjerneområders betydning for vores evne til bl.a. at lægge planer, lære noget nyt og handle (eller undlade at handle) på vores mavefornemmelse.

I foredraget gives en guidet tur i hjernens opbygning og funktion. Undervejs gives patienteksempler, som illustrerer hjernens forunderlige funktionsmåde, og vi kommer ind på, hvad man praktisk kan gøre for at afhjælpe bl.a. koncentrations- og hukommelsesproblemer.

Sara Holm er neuropsykolog og ansat på Hjerneskadecentret Bomi i Roskilde, hvor hun bl.a. yder rådgivning til fagpersoner, som arbejder med hjerneskaderamte. Ved siden af dette har hun egen praksis, hvor hun taler med mennesker, som har været udsat for alvorlige ulykker, hjerneskade eller psykisk sygdom

Der bliver serveret en lettere forplejning.  

Bindende tilmelding efter den 1. september 2015.

 

Praktisk Info

Hvor

104


Hvornår

Onsdag d. 09. september 2015

Kl. 17:30 - 21:30


Pris

Ledig

110 kr.

Studiemedlem

110 kr.

Medlem

220 kr.

Seniormedlem

220 kr.

Tilmeldingsfrist

06. september 2015 - kl. 09:00


Antal pladser

52


Ledige pladser

10


Arrangementsnr.

314423


Arrangør

KompetenceForum, IDA København