Arrangement

Hvordan kommer vi videre efter demoprojekter med Smart Grid / Intelligent Energi

IDA Mechanical Sjælland inviterer til et spændende arrangement. Hvor arrangementets emne er, hvordan kommer vi videre efter de mange demoprojekter bl.a. på Bornholm.

Tirsdag d. 22. september 2015

Kl. 17:00 - 21:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

IDA Mechanical Sjælland inviterer til et spændende gå-hjem møde, hvor du kan høre om, hvordan kommer vi videre efter de mange demoprojekter bl.a. på Bornholm og i Kalundborg, så Danmark bliver førende inden for Smart Grid/Intelligent Energi, så området fremover kunne blive et stort beskæftigelsesområde for Danmark, som bl.a. vindmøller er i dag.

Program:


16:45-17:00      Kage og kaffe/te foran lokalet

17:00-17:05      Indledning ved IDA Mechanical Sjælland

17:05-18:00      Forskerindlæg, mulighederne fremover ved brug af Smart Grid/Intelligent Energi, ved DTU Elektro Per Nørgård, Seniorudviklingsingeniør

18:00-18:30      Siemens A/S ved Martin Bo Sjøberg, Project Manager

18:30-19:00      SEAS-NVE ved Carsten Fosvang, Projektleder

19:00-19:30      Spisepause med traktement i form af sandwich og drikkevarer.

19:30-20:00      Energinet/Rambøll ved Anders Dyrelund, Markedschef Energi 

20:00-21:00      Hvordan kommer vi videre, diskussion mellem indlægsholderne og deltager

21:00                 Afslutning ved  IDA Mechanical Sjælland

 

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Indlæg ved Siemens:

Nyheder fra EcoGrid EU på Bornholm og derfra tage et kig i fremtiden.

Kort fortalt, så er det Siemens holdning, at vi i Danmark kun venter på de rette rammebetingelser – altså at reguleringen af elsektoren tillader og incentiverer markeder for fleksibel energi.

Fra EcoGrid EU har vi en masse teknologiske erfaringer, som vi naturligvis nu venter på at kunne kommercialisere i Danmark, når de rette markeder opstår. :

Indlæg ved Energinet/Rambøll: 

Hvordan gør vi vores energisystem smartere ?

Der kan være forskellige prioteringer, men her tages udgangspunkt i samfundet. Det smarte energisystem er det system, der ved samtænkning af alle delkomponenter, kan levere god energikomfort, et godt miljø og forsyningssikkerhed til de laveste omkostninger for samfundet på lang sigt. Vi skal således se på hele systemet fra brændsler og ressourcer, der medgår til energikomfort og vi skal bruge samme diskonteringsrente til alle investeringer. Selv om elsystemet bliver den vigtigste fællesnævner, så vil naturgassystemet, fjernvarmen, fjernkølingen og bygningernes HVAC installationer og kliimaskærm også spille en stor rolle. Vi må se på, hvordan systemerne spiller sammen og kan udvikles over tid. Vindenergien får en meget dominerende rolle. Derfor bliver systemets evne til af udnytte den fluktuerende vind bedst muligt en stor udfordring. Batterier og nye pumpekraftanlæg til af udjævne forskelle i forbrug og produktion er dyre. Derfor kommer det "virtuelle el-batteri", hvor bygningerne indgår i fjernvarme- og fjernkølesystemerne med store varme- og kølelagre, til at spille en stor rolle.

Sidste punkt i programmet Kl. 20:15 er en panel diskussion mellem indlægsholderne og deltagerne ”hvordan kommer vi videre”.

Det er gratis at deltage – dog opkræves et no-show-gebyr på DKK 200,-, dersom evt. afmelding ikke sker inden 3 dage før afholdelsen.

Tilmelding
Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her > Her får du et login, som du skal anvende ved tilmelding til arrangementet.

Du kan også kontakte IDAs arrangementshotline via denne formular >

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Tirsdag d. 22. september 2015

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

16. september 2015 - kl. 00:00


Antal pladser

80


Ledige pladser

22


Arrangementsnr.

314318


Arrangør

IDA Mechanical Sjælland


Medarrangører

IDA Elteknik

IDA Energi

IDA IT

IDA Mechanical

IDA Mechanical København

IDA Mechanical Nordsjælland