Arrangement

I Svend Gønges fodspor – i egen bil - en historisk tur til det sydøstlige Sjælland. Delvis Guidet.

Du vil opleve noget af Danmarks flotteste natur og se hvor Svend Gønge og hans Snaphaner kæmpede mod svenskerne i 1600 -tallet. Vi vil køre gennem området, besøge hans hule, Jungshoved slotsruin og Jungshoved kirke. Incl. kaffe og sandwich i det fri.

Lørdag d. 08. september 2018

Kl. 09:30 - 14:00

Fra 50 kr.

 

Beskrivelse

Tag med på en tur, hvor du vil opleve noget af Danmarks flotteste natur og se hvor Svend Gønge og hans Snaphaner kæmpede bravt mod svenskerne i 1600 -tallet. Vi vil køre gennem området, som endnu fremstår lidt vildt, besøge hans hule, hvor han sammen med Gøngerne gemte sig og lagde planer for at fælde svenskerne. Jungshoved Slotsruin og Jungshoved Kirke vil også indgå i fortællingen. Vi har fået en guide som er specialist i området og dets historie til at komme og fortælle.

De gamle hjulspor som stadig fremstår som færdselsårer, nu med asfalt på, vil vi følge nedover Bækkeskov og indtage en kop kaffe og et stykke brød ved Præstø Bredning. Derefter vil vi køre til Svend Gønges Hule, som ligger ude ved kysten i skoven. Den ligger ca. 1 km. inde i skoven. Herfra vil vi køre langs kysten til Stavreby og videre til Jungshoved Slotsruin. Der vil guiden tage imod os og fortælle om den historiske tid med Svenskekrigene og Svend Gønge og hans Snaphaner og vise os rundt i den flotte kirke, der ligger ved siden af og her fortælle om egnshistorien i området.

Vi mødes på parkeringspladsen, som angivet og kører i formation gennem området ned til slotsruinen med de angivne stop undervejs. Efter rundvisningen vil der være sandwich og drikkevarer til indtagelse.

Med forbehold for vejret. I vil modtage besked på sms og mail i tilfælde af aflysning.

Arrangør: Grethe Bonde. grbo@mail.com

 

Praktisk Info

Hvor

P-plads sydgående motorvejsafkørsel 37 Rønnede


Hvornår

Lørdag d. 08. september 2018

Kl. 09:30 - 14:00


Pris

Ledig

50 kr.

Medlem

50 kr.

Seniormedlem

50 kr.

Studiemedlem

50 kr.

Tilmeldingsfrist

01. september 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

25


Ledige pladser

13


Tilvalg

1. Ledsager

100 kr.

2. og følgende ledsagere pr. medlem

150 kr.

Arrangementsnr.

328131


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland