Arrangement

IDA Space lift-off

Brænder du også for rumfartsteknologi, astronomi og fysik? Så er det nu! På medlemsinitiativ opstarter IDA et helt nyt netværk for rumfartsteknologi, astronomi og fysik.

København V

Fredag d. 18. januar 2019

Kl. 15:00 - 17:30

Gratis

 

Beskrivelse


Netværket skydes i gang d. 18. januar og vil afholde inspirations-foredrag fra ind- og udland, besøge landets rumfartsvirksomheder, afholde rundvisninger og foredrag med relevante forskere på landets observatorier – og skabe rammen for dialog og networking, mellem alle der interesserer sig for rumfart.

Selvom Danmark er et lille land, er vi alligevel både videnskabeligt og teknologisk involveret i mange internationale rummissioner og også bemandet rumfart med vores danske astronaut Andreas Mogensen.

Michael Linden-Vørnle, astrofysiker og chefkonsulent ved DTU Space, vil fortælle om nogle af de aktuelle og fremtidige missioner, hvor danskrumforskning og rumindustri er med på banen – fra Swarm-missionen, der løfter arven efter Ørsted-satellitten, til James Webb Space Telescope, som bliver det hidtil største rumteleskop. Dertil kommer Juno-sonden, der kredser om Jupiter, Planck-satellitten, som har studeret eftergløden fra big bang og ASIM-instrumentet, der studerer kæmpelyn fra den Internationale Rumstation.

Derudover kan du høre et spændende oplæg fra Michael L. Nielsen, astrofysiker ved Brorfelde Observatorium. Michael vil fortælle om hvordan det største professionelle teleskop i Danmark, Schmidt-teleskopet ved Brorfelde Observatorium, er blevet fornyet. Teleskopet er nu klar til at spille en markant rolle i den fremtidige formidling af astronomi til gæster og skoler. I processen har teleskopet blandt andet fået et nyt kamera, køle- og styresystem.

Kom og vær med til en spændende eftermiddag i dansk rumfarts navn, hvor vi også taler om rammerne for det nye netværk. 

Praktisk Info

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V


Hvornår

Fredag d. 18. januar 2019

Kl. 15:00 - 17:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

17. januar 2019 - kl. 23:59


Antal pladser

70


Ledige pladser

12


Arrangementsnr.

330001


Arrangør

IDA Fremtidsteknologi


Medarrangører

IDA Fly

IDA Mechanical